Фотофакт: у львівському парку встановили копію збитого гелікоптера Мі-8МТ

У Львові встановили копію збитого проросійськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Фото: dyvys.info

У Львові встановили копію збитого проросійськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Фото: dyvys.info

Події
31 травня 2021 10:24

У неділю, 30 травня, у львівському Парку культури встановили копію збитого російськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Встановлення скульптури приурочили до 7 річниці трагедії. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

У Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького зібралися ветерани, родичі загиблих, волонтери та містяни. Львів’яни вшанували пам'ять 12 військових, які загинули, повідомляє Суспільне.

У Львові фвстановили копію збитого проросійськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Фото: dyvys.infoУ Львові фвстановили копію збитого проросійськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Фото: dyvys.info

“Я дуже вдячна людям, які пам’ятають про цей трагічний день, які вшановують пам’ять тих світлих людей. Не дивлячись на те, що сім років вже пройшло — вони є у серцях українців. Наші воїни, наші герої, наші патріоти”, — сказала дружина загиблого генерал-майора Сергія Кульчицького Надія Кульчицька.

Батько загиблого майора Віталія Куриловича пан Іван зазначив, що його син марив армією.

“Це неможливо описати словами, коли мені повідомили о пів на першу дня, передзвонили з військової частини, що сталася така трагедія. Я не міг повірити в це, хоч і знав, що син постійно у тих поїздках. Він марив армією, у нього було одне слово — гвардія. Нещодавно я їздив у Слов’янськ, був на тому місці, де вони впали. Там зараз стоїть кам’яна стела. Ці хлопці варті того, щоб їх згадували”, — сказав Іван Курилович.

У Львові фвстановили копію збитого проросійськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Фото: СуспільнеУ Львові фвстановили копію збитого проросійськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Фото: Суспільне

Копію збитого МІ-8МТ виготовив столяр Парку культури Андрій Лубинець. Інсталяція є шостим епізодом проєкту "Календар війни".

Нагадаємо, 14 червня у львівському Парку культури відкрили перший інтерактивний пам'ятник-нагадування про війну на Донбасі. 30 січня у Львові відкрили копію диспетчерської вежі Донецького летовища. Півтораметровий артоб’єкт встановили також у львівському Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах