Візуалізація: у Шевченківському районі облагородять закинутий потічок

У Львові розчистять закинутий потічок. Фото: pexels.com

У Львові розчистять закинутий потічок. Фото: pexels.com

Події
31 травня 2021 18:04

У Львові розчистять закинутий потічок біля будинків. Йдеться про річечку на вулиці Величковського у Рясному-2. На його облаштування виділять понад 600 тисяч гривень. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомив один зі співавторів проєкту Мирослав Голяк, на потічку живуть качки, часто тут проводять час діти. Взимку це була чи не єдина водойма в околиці, яка не замерзла, тому місцеві мешканці тут підгодовували качок, пише Тvoemisto.tv.

Ця ідея перемогла на Громадському бюджеті Львова серед малих проєктів. Тут мають почистити дно, зазначив Мирослав Голяк, зробити бетонне ложе, по якому буде текти вода.

Фото: Тарас БабенчукФото: Тарас Бабенчук

«Вода у потічку змінює свій рівень, влітку її менше, взимку потічок більш повноводний. Треба, щоб різні активності були у різний період. Будуть водяні крутилки, міні-дамби, які довзолять регулювати воду. Хочемо облаштувати тут місце, локацію для дітей», – додав Мирослав Голяк.

За словами керівниці управління екології Львівської міськради Олександри Сладкової, наразі потічок застоюється. Однак, якщо його очистять і наведуть благоустрій двох водойм у Рясному за 9 мільйонів гривень, то вода стане чистішою. 

Фото: Громадський бюджет ЛьвоваФото: Громадський бюджет Львова

«Це старе русло річки Стара. Всі водойми у Рясному сполучені між собою. Якщо комплексно вирішувати питання, регулювати кількість рослин, то можна з нею далі працювати. Де вода з потічка виходить на поверхню, то вона достатньо чиста. Зараз вона застояна, але якщо  буде текти, то буде чистішою», – зазначила Олександра Сладкова.

Нагадаємо, у Львові створять перший болотяний парк. Йдеться про територію між Рясним-1 та Рясним-2. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах