З унікальною фауною: у Львові створять перший болотяний парк

У Львові створять перший болотяний парк. Фото: Тараса Бабенчука

У Львові створять перший болотяний парк. Фото: Тараса Бабенчука

Події
31 травня 2021 16:25

У Львові створять перший болотяний парк. Йдеться про територію між Рясним-1 та Рясним-2. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Після розробки детального плану території у місті виготовлять проєкт парку, встановлять його межі і після цього оголосять архітектурний конкурс на його облаштування, розповіла Tvoemisto.tv керівниця управління екології Львівської міськради Олександра Сладкова.

У Львові створять перший болотяний парк. Фото: Тараса БабенчукаУ Львові створять перший болотяний парк. Фото: Тараса Бабенчука

За її словами, в Рясному на озерах досить багата фауна. 

«Я здивувалася, коли побачила на Сотника Панаса, як злетіла біла чапля. Це непересічний птах – у Стрийському парку її не побачимо», – зазначила Олександра Сладкова.

Після розробки детального плану території, який закріпить ці землі як рекреаційні, буде можливість робити проєкт парку, межі парку та оголосять архітектурний конкурс. Тут є тунельні переходи, є міст, тому можливості з'єднання є.

У Львові створять перший болотяний парк. Фото: Тараса БабенчукаУ Львові створять перший болотяний парк. Фото: Тараса Бабенчука

«Болотяні парки облаштовують так, що встановлюють дерев'яні настили чи металеву сітку, а навколо зберігають первинну рослинність, яка перебуває у вологому середовищі. Люди мінімально втручаються у стан природи», – розповіла Олександра Сладкова.

Автори-архітектори мають знайти рішення, як облаштувати перехід між Рясним-1 та Рясним-2. 

Нагадаємо, у Львівській області працює немало незвичайних екоферм і господарств, які пропонують туристам цікаві гастрономічні мандрівки. Так, на Львівщині можна побачити, як ростуть банани, назбирати ягід, зварити сир і навіть скуштувати равликів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах