Блаженніший Святослав очолить літургію під час прощі до Страдчу: програма

Блаженніший Святослав очолить літургію під час прощі до Страдчу: програма. Фото: Львівська ОДА.

Блаженніший Святослав очолить літургію під час прощі до Страдчу: програма. Фото: Львівська ОДА.

Події
03 червня 2021 15:38

У суботу, 26 червня, відбудеться Всеукраїнська проща до Страдчу. Опублікована програма. Літургію під час прощі до Страдчу очолить Блаженніший Святослав. Читайте всі новини Львова.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram. 
За словами організаторів, цьогоріч Всеукраїнська проща до Страдчу присвячена 80-їй річниці від дня смерті блаженних о. Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми, Дню мирянина, а також 20 річниці приїзду св. Папи Івана Павла ІІ до України та проголошення блаженними святих мучеників.

У суботу, 26 червня, відбудеться Всеукраїнська проща до Страдчу.У суботу, 26 червня, відбудеться Всеукраїнська проща до Страдчу.


Долучитися до прощі можна буде і онлайн. 

Нагадаємо, що Страдч – відпустовий Марійський паломницький центр, що славиться своїм підземним монастирем та Хресною Дорогою. У 1936 році Папа Римский Пій ХІ встановив на страдецькій горі Хресну дорогу та надав Страдчу статусу відпустового місця. Мало того, Страдецька Хресна дорога (Кальварія) отримала від Папи значення Єрусалимської Хресної дороги. На вершині 350-метрової гори – храм Успення Пресвятої Богородиці.

Страдч є також місцем подвигу і поховання двох новомучеників УГКЦ – о. Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми, які загинули у 1941  році під час радянської окупації Галичини. У 2001 році Папа Римський Іван Павло ІІ проголосив о. Миколу Конрада та Володимира Прийму блаженними.
Блаженний Микола Конрад – професор, католицький богослов, філософ, суспільний ідеолог. Вважається духовним опікуном студентської молоді. Володимир Прийма – єдиний мирянин, який проголошений блаженним, є опікуном мирян.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах