Сонячне затемнення 10 червня 2021 року: де побачити і чого очікувати

Сонячне затемнення 10 червня 2021 року: де побачити і чого очікувати. Фото: Високий Замок

Сонячне затемнення 10 червня 2021 року: де побачити і чого очікувати. Фото: Високий Замок

Події
10 червня 2021 09:44

За астрономічними мірками 2021 рік – середньостатистичний, адже станеться лише чотири затемнення: два сонячні і два місячні (одне вже сталось 26 травня). Вже сьогодні, 10 червня, на мешканців Землі чекає захопливе видовище – кільцеве сонячне затемнення.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Коли почнеться сонячне затемнення і де можна побачити

Сонячне затемнення розпочнеться о 13:26:07 за київським часом, максимальної фази кільцеве сонячне затемнення досягне 14:15:27 і закінчиться о 15:03:29. Хоча й частково, але затемнення можна буде побачити майже по всій території України, окрім деяких південних регіонів. Українці зможуть побачити близько 5% від загального затемнення.

Найкраще кільцеве сонячне затемнення 10 червня 2021 року буде видно у деяких містах Канади (Ікалуїт, Алерт), Гренландії (Каанаак) і Росії (Чокурдах, Біла Гора, Середньоколимськ, Зирянка).

Як виглядатиме сонячне затемнення

Якщо говорити простими словами, то Сонце «заховається» за Місяцем і для деяких частин планети на короткий період потік сонячного світла буде обмежений. Коли Земля, Місяць і Сонце вишикуються в один ряд, зірка виявиться перекритою так, що видно буде лише зовнішнє «вогняне кільце». Саме таку картину побачать люди 10 червня 2021 року.

Сонячне затемнення 10 червня 2021 року: де побачити і чого очікувати. Фото: Високий ЗамокСонячне затемнення 10 червня 2021 року: де побачити і чого очікувати. Фото: Високий Замок

Майбутнє сонячне затемнення є аналогічним події 31 травня 2003 року, тільки тоді затемнення в країнах пострадянського простору було видно більше. Наступного разу таке явище жителі Землі побачать аж 21 червня 2039 року, через 18 років.

Чи є вплив сонячних затемнень на людину

Вважається, що різноманітні космічні явища тою чи іншою мірою впливають на організм людини. Щодо затемнень, то вони можуть істотно вплинути на долю людей та залишити відпечаток на їх самопочутті. Особливо уважними в цей період варто бути тим, хто:

  • страждає на захворювання серцево-судинної системи;
  • має різні хронічні захворювання;
  • схильний до депресій, панічних атак, страждає від різних розладів нервової системи;
  • також неспокійними під час затемнення можуть бути маленькі діти.

Більше того, статистика під час таких космічних явищ безжальна – саме під час затемнення або в період коридору затемнень негативні явища в суспільстві подвоюються. А саме – зростає відсоток катастроф і нещасних випадків, суїцидів, злочинів. Таким чином, негатив у дуже емоційних і психічно нестабільних людей, що накопичується місяцями, вихлюпується назовні.

Та не негативом єдиним! Деякі фахівці стверджують, що затемнення несуть й позитивний вплив на людину: загострення інтуїції, а також виникає бажання покращити якість життя.

Варто розуміти, що такий вплив не доведений ні медиками, ні вченими. Тому якщо ви часто почуваєте себе знесиленими чи відчуваєте біль – зверніться до свого сімейного лікаря, проведіть обстеження організму та пройдіть курс лікування. Не варто звинувачувати у своєму поганому самопочутті погоду чи космічні явища.

Нагадаємо, у червні 2021 року прогнозують лише дві магнітні бурі. Вони можуть впливати на самопочуття метеозалежних людей.

Ретроградність планет у червні 2021 року: як це впливає і чого не можна робити

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах