З молотка: виправну колонію на Хуторівці продали

Виправну колонію на Хуторівці продали. Фото: VG Львів

Виправну колонію на Хуторівці продали. Фото: VG Львів

Події
03 червня 2021 17:47

Недіючу Львівську виправну колонію №48, що на вулиці Хуторівка, 2 у Львові, продали за 377,5 мільйона гривень. Вартість майна колонії під час сьогоднішнього аукціону зросла у 2,8 разів. Участь у прозорих торгах взяли 7 підприємців. Це перший випадок продажу в'язниці в Україні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Розподіл виручених коштів відбуватиметься за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, 70% піде на відбудову в’язничної інфраструктури і «Великий розпродаж в’зниць» перетвориться на «Велике будівництво в’зниць». Тільки замість занедбаного і розваленого хламу ми отримаємо нові в’язниці, які відповідають європейським стандартам та не є ганьбою для держави», - йдеться в повідомленні Міністерства юстиції України.

Львівська виправна колонія складається з двох частин і має будівлі загальною площею 39,8 тис м² на земельній ділянці площею 13 гектарів. В'язниця не функціонує за призначенням з початку 2018 року. Загалом на продаж виставили близько сотні об’єктів нерухомості, розташованих на ділянці площею 10,7 га. Стартова ціна лоту становила понад 132,5 мільйона гривень. Найбільшу пропозицію подало ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс» – 377,5 мільйона гривень.

За даними YouControl, компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс» заснована у 2015 році. Її власником є львів’янин, власник кількох будівельних компаній Тарас Зубик. Тарас Зубик є керівником ПАТ «Львівський проектний інститут», що входить у групу компаній «СофтСерв».

Нагадаємо, минулого року виконавчий комітет Львівської міськради погодив умови для забудови території колишньої Львівської виправної колонії №48, що на вулиці Хуторівка, 2. Зокрема, на місці колонії обіцяють збудувати спортивний комплекс, центр для пенсіонерів, мистецький центр, медіатеку, освітню школа на 18 класів та дитячий садок на 100 місць. Також тут має бути зелена зона не менше ніж на площі 0,8 га.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах