На найвищій горі Львівської області обвалилася статуя Ісуса Христа: фото

На найвищій горі Львівської області обвалилася статуя Ісуса Христа. Фото: Богдан Ільків.

На найвищій горі Львівської області обвалилася статуя Ісуса Христа. Фото: Богдан Ільків.

Події
08 червня 2021 12:37

На найвищій вершині Львівської області Пікуй обвалилася статуя Ісуса Христа. На місці, де стояла фігура, нині залишився лише постамент. Відновлювати статую поки що не планують.

Про зникнення з гори Пікуй гіпсової фігури Ісуса Христа повідомили туристи. Коли саме обвалилася статуя Ісуса Христа невідомо.

На найвищій вершині Львівської області Пікуй обвалилася статуя Ісуса Христа. Фото: Богдан Ільків.На найвищій вершині Львівської області Пікуй обвалилася статуя Ісуса Христа. Фото: Богдан Ільків.

За словами місцевих жителів, найімовірніше, що це сталося під час сильних снігопадів на початку весни. Сільський голова села Верхнє Гусне, громада якого колись ініціювала встановлення статуї Ісуса Христа на горі Пікуй, Іван Ільницький розповів Zaxid.net, що статуя Ісуса Христа останнім часом була у поганому стані і, скоріш за все, впала у прірву. Втім, уламків не знайшли. У поліцію з цього приводу ніхто не звертався. Поки що розмови про відновлення скульптури не ведуться.

Зазначимо, що 120-сантиметрову гіпсову статую Ісуса Христа на горі Пікуй встановила місцева громада у 2017 році. 

Додамо, що Гора Пікуй має висоту 1408 метрів, вона є найвищою вершиною у Львівській області. На вершині Пікуя розташовані стовп-обеліск та два хрести. Торік місцева парафія ПЦУ заявила про намір збудувати каплицю на горі.

У Львові дівчина заручилася з Ісусом Христом: весільні фото

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах