Свідоцтво про народження дитини можна отримати Укрпоштою: як це працює і скільки коштує

Свідоцтво про народження дитини можна отримати Укрпоштою: як це працює. Фото: unsplash.com

Свідоцтво про народження дитини можна отримати Укрпоштою: як це працює. Фото: unsplash.com

Події
09 червня 2021 11:26

Відтепер свідоцтво про народження дитини можна отримати Укрпоштою завдяки сервісу «єМалятко». У поштовому відділенні ця послуга коштуватиме 46 гривень, кур’єром додому –  66 гривень. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Послуга доступна для всіх батьків новонароджених, які користуються послуою «єМалятко». Терміни доставки – до двох днів у межах області та до трьох днів у межах України з моменту оформлення свідоцтва у відділі ДРАЦС. Ціна: 46 гривень – у поштовому відділенні, 66 гривень – кур’єром додому. Оплатити можна готівкою після отримання замовлення на Укрпошті.

"Укрпошта вже тривалий час співпрацює з Міністерством цифрової трансформації. Тепер молоді батьки можуть подати заявку на реєстрацію дитини за кілька хвилин просто вдома, а за кілька днів отримати оригінал з доставкою до дверей. Це зручно, швидко і безпечно", –  зазначила заступник генерального директора Укрпошти з розвитку бізнесу Олена Стьопіна.

Окрім того, Мінцифри запускає послугу «єМалятко» і для жителів тимчасово окупованих територій. Відтепер у додатку можна отримати українське свідоцтво про народження, якщо дитина народилася у Криму або в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

«єМалятко» –  комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до дев'яти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

Додамо, що сервіс «єМалятко» запустили у жовтні 2020 року. Відтоді понад 125 тисячі українців скористалися послугою і зареєстрували народження дитини через додаток. 

Нагадаємо, що з 1 липня 2021 року батьки новонародженого малюка зможуть вибирати між «Пакунком малюка» та грошовою компенсацією. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах