Що там буде: територію колишньої в'язниці на Сихові розбудують

На території колишньої виправної колонії №48 на Сихові побудують офісний кампус. Фото: pexels.com

На території колишньої виправної колонії №48 на Сихові побудують офісний кампус. Фото: pexels.com

Події
11 червня 2021 16:44

На території колишньої виправної колонії №48, що на Сихові, побудують офісний кампус, який міститиме низку інфраструктурних об’єктів. Читайте новини Львова на VG Львів.

Колишня виправна колонія розташована на ділянці розміром 10 гектарів. Її буде придбано за 377,5 мільйонів гривень. Офісне містечко на проспекті Святого Івана Павла ІІ побудує компанія SoftServe.

«Продаж колишньої львівської колонії №48 став першим продажем в рамках «Великий розпродаж в’язниць» - спільного проєкту Мін‘юсту та Фонду держмайна. Нам вдалося реалізувати майно лише однієї в‘язниці за понад 400 млн грн - втричі більше від стартової ціни», – зазначив Міністр юстиції України Денис Малюська.

70% виручених грошей буде спрямовано на відбудову в’язничної інфраструктури. За словами Десина Малюськи, планується збудувати нові в’язниці, які відповідатимуть європейським стандартам.

«Тепер цілий район Львова отримає нове життя і дасть поштовх розвитку території. А це – нові робочі місця й податки. Загалом, на прозорі аукціони плануємо виставити майно 35-ти виправних закладів, що перебувають у «законсервованому» стані. На утримання таких об’єктів держава щороку витрачає сотні млн грн», – розповів голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

Нагадаємо, у Львові реконструюють територію довкола залізничного вокзалу. Там збудують готелі, офіси та багаторівневі паркінги.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах