Покращення: у Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків

У Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків. Фото: ki.ill.in.ua (умовне)

У Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків. Фото: ki.ill.in.ua (умовне)

Події
15 червня 2021 16:58

У консультативній поліклініці міської дитячої клінічної лікарні, що на вулиці Пилипа Орлика у Львові, запрацював Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків, віком до 18 років. Тут пацієнтам надаватимуть медичну й психологічну допомогу. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як розповів головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт, дитячий психоневрологічний диспансер на вулиці Драгоманова ліквідували, тож багато дітей залишились без допомоги фахівців. Тому в міській дитячій лікарні й вирішили у березні відкрити Центр психічного здоров’я.

«Щомісячно тут ми приймаємо близько сотні пацієнтів, з липня плануємо розширити пакет по цьому виду допомоги, зокрема підписати з Національною службою здоров’я України пакет мобільної психіатричної допомоги. Якщо буде потреба, то дуже ймовірно, найближчим часом ми відкриємо стаціонарне дитяче психіатричне відділення», - розповів Дмитро Квіт.

У Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків. Фото: Львівська міська радаУ Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків. Фото: Львівська міська рада

За словами керівниці Центру психічного здоров’я Наталії Железцової, у закладі надаватимуть комплексну медичну та психологічну допомогу дітям та підліткам з психологічними проблемами, проводитимуть діагностику, реабілітацію, психокорекцію, логокорекцію – тобто повний супровід дітей, а також сімейне консультування та психологічну підтримку.

«Наш центр надаватиме допомогу усім дітям з порушенням психологічного та мовленнєвого розвитку, з проблемами спілкування, розладами спектру аутизму, порушенням соціальної адаптації, порушеннями шкільних навичок, розладами харчової поведінки, з синдромом дефіциту уваги, з гіперактивністю, з тривожними розладами, страхами, нападами паніки тощо. На сьогоднішній день за допомогою до нашого лікаря-психіатра звертається більше 100 дітей у місяць, і прогнозуємо, що з відкриттям спеціалізованого центру, ця цифра збільшуватиметься», - пояснив головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

У Центрі психічного здоров’я працюватимуть лікарка-психіатриня Наталія Железцова, психологиня Ліана Шимоняк та логопед-дефектологиня Вероніка Пляцко. Центр співпрацює з усіма відділеннями медзакладу, тож батьки матимуть можливість проконсультуватися у будь-якого дотичного спеціаліста.

У Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків. Фото: Львівська міська радаУ Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків. Фото: Львівська міська рада

Нагадаємо, депутати Львівської міськради виділили земельну ділянку, площею 9,2965 гектара, під будівництво сучасного Центру матері і дитини біля Лікарні швидкої допомоги. Так, медзаклад з’явиться на вулиці Миколайчука, 9.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах