Центр матері і дитини на Миколайчука: яким він буде

Центр матері і дитини на Миколайчука: яким він буде. Фото: pexels.com (умовне)

Центр матері і дитини на Миколайчука: яким він буде. Фото: pexels.com (умовне)

Транспорт та інфраструктура
05 травня 2021 10:37

Депутати Львівської міськради виділили земельну ділянку, площею 9,2965 гектара, під будівництво сучасного Центру матері і дитини біля Лікарні швидкої допомоги. Так, медзаклад з’явиться на вулиці Миколайчука, 9. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами керівника лікарні швидкої допомоги Львова Олега Самчука, Центр матері і дитини буде унікальним медичним закладом в Україні. Його особливістю буде антинатальна хірургія – операції в утробі матері, під час яких можна скоригувати ваду плоду ще до його народження. Досі у Львові таких операцій не проводили. Також тут надаватимуть допомогу передчасно народженим дітям та дітям із вродженими вадами розвитку.

«Інвестор має мірю – збудувати найсучасніший неонатологічний центр нового зразка. Тут будуть ті послуги, яких раніше не було і немає в наших дитячих лікарнях. Це буде зовсім інша діагностика і зовсім інше лікування діток і матерів. Це і дитяча кардіохірургія, і неонатологія, і дитяча реанімація, і антинатальна, тобто внутрішньоутробна хірургія, і сучасне пологове відділення, і дитячий стаціонар. Тобто і народження, і виходжування дітей, і різні хірургічні втручання – все буде в одній будівлі. Це надзвичайно важливо», - зазначив Олег Самчук.

Загальна площа сучасного Центру матері і дитини становитиме близько 5 тисяч квадратних метрів. Медичний заклад зі 130 стаціонарними ліжками планують збудувати за два роки і він буде у комунальній власності міста.

Ділянка під будівництво. Фото: Львівська міська радаДілянка під будівництво. Фото: Львівська міська рада

Нагадаємо, інвестором Центру матері і дитини хоче стати успішний в Україні та США підприємець, українець за походженням.

«Ця інвестиційна група вислухала всі пропозиції і сказала, що великої довіри нема. Вони готові збудувати і подарувати, а давати гроші – ні. Вони самі запроектують, збудують і урочисто подарують медичний заклад у пам'ять про родину, яка має коріння з Львівщини. Ми маємо можливість цей жест прийняти. Вони інших варіантів не розглядають. Важливо піти на цей крок», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах