Три дні – у реанімації: на Львівщині дитину вкусила змія

Три дні – у реанімації: на Львівщині дитину вкусила змія. Фото: pershij.com.ua

Три дні – у реанімації: на Львівщині дитину вкусила змія. Фото: pershij.com.ua

Події
24 червня 2021 15:48

12-річний мешканець Яворівського району Львівщини, якого у ногу вкусила гадюка, три доби провів у реанімації. Стан дитини, за словами лікарів, був важкий. Інцидент стався у суботу, 19 червня. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як розповів лікар-анестезіолог  Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру Тарас Борачок, хлопець гостював в одному із сіл Мостиського району, де на подвір’ї зустрівся з гадюкою. Вона вкусила його у праву ногу, в ділянку гомілко-ступневого суглоба.

«Стан хлопця був важкий, але не критичний, він був при свідомості. Пацієнт скаржився на біль, набряк у місці укусу, нудоту, блювоту. У місці укусу була синюшність і чітко було видно дві цятки, які залишаються після укусу гадюки», – розповів виданню Zaxid.net Тарас Борачок.

Нагадаємо, у Львові помітили трьох гадюк

Додамо, що при зустрічі зі змією фахівці радять в першу чергу не панікувати. Якщо ви перебуваєте далеко поза межами населеного пункту – обійти, при бажанні оглянути з відстані від 2 метрів. А якщо ж ви побили змію в межах міста, то сфотографуйте чи зніміть на відео та обов’язково зателефонуйте на Гарячу лінію міста (15-80) або черговому ДСНС (101), щоби повідомити координати.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах