Новий штам коронавірусу Дельта: як не захворіти

Новий штам коронавірусу Дельта: як не захворіти. Фото: cdn (умовне)

Новий штам коронавірусу Дельта: як не захворіти. Фото: cdn (умовне)

Події
30 червня 2021 14:15

Сьогодні світ стурбований появою на 60% заразнішого штаму коронавірусу – «Дельта» та «Дельта Плюс». Крім того, новий штам частіше уражає дітей та молодь. На щастя, від важких проявів перебігу коронавірусу таки можна захиститись. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Раніше вважалося, що контактна особа, яка перебуває у приміщенні одночасно з хворою людиною упродовж 15 хвилин має високий шанс захворіти. Якщо говорити про Дельта-антиген, то достатньо лише 5-7 хвилин спілкування з хворим, аби заразитися», - розповіла виконуюча обов'язки генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко.

Більше того, штам «Дельта» штам частіше уражає дітей та молодь. Щодо клінічних проявів недуги, то найчастіше це ураження органів слуху, шлунково-кишкового тракту, а також виникнення важких тромбозів.

Попри це, від важких проявів перебігу коронавірусу таки можна захиститись. Так, люди, які щеплені двома дозами вакцини будь-якого виробництва, на 80% є захищеними.

Щоби попередити зараження новим штамом COVID-19, на кордоні з Україною ввели обмеження для людей, які повертаються з країн з високим ризиком розповсюдження штаму «Дельта»: Велика Британія, Португалія, Ірландія, Росія. На кордоні з допомогою швидкого тесту виявляють антиген коронавірусу. Людей, які мають вірус, не пропускають на територію України.

Наразі відомо про два випадки зараження новим штамом вірусу в Україні. Тож громадян закликають при наявності симптомів коронавірусу повідомити сімейного лікаря та пройти обстеження. Наталія Іванченко наголошує, що єдиний спосіб захистити все населення від поширення COVID-19 – вакцинація.

Нагадаємо, зранку 30 червня на Львівщині виявили 137 425 випадків інфікування коронавірусом. За минулу добу провели 882 ПЛР-тести, з яких 30 – позитивні. Серед них 15 – львів’яни.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах