Суд заборонив будівництво величезного житлового комплексу на околиці Львова

Суд заборонив будівництво величезного житлового комплексу на околиці Львова. Фото умовне.

Суд заборонив будівництво величезного житлового комплексу на околиці Львова. Фото умовне.

Події
01 липня 2021 17:15

Господарський суд Львівської області заборонив будівництво величезного житлового комплексу на околиці Львова. Прокуратура вважає, що ділянку на Щурата віддали в оренду з порушеннями та вимагає визнати недійсним договір оренди.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Йдеться про ділянку на вулиці Щурата у Львові загальною площею майже 2,7 гектара, яку у 2019 році Львівська міськрада вирішила надати в оренду «ЖБК «Північна околиця» терміном на 10 років для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Орієнтовна орендна плата за ділянку – 2 мільйона гривень на рік, повідомляють «Наші Гроші. Львів».

12 лютого 2021 року виконком Львівської міськради погодив містобудівні умови та обмеження на будівництво великого житлового комплексу на цій ділянці, на найкращий проект якого оголосили архітектурний конкурс. 17 червня журі визначило переможця конкурсу – проект «Майстерні Бєляєвих». За концепцією на Щурата мали б побудувати масштабний житловий комплекс із вбудованими приміщеннями для комерції та підземним паркінгом. Найвищі будинки висотою сягатимуть 16 поверхів.

Втім, Галицька окружна прокуратура Львова подала до суду з вимогою скасувати ухвалу і договір про оренду землі, обґрунтувавши позов тим, що міська рада надала ділянку в оренду кооперативу, який не є житлово-будівельним за своєю суттю, із порушенням земельного кодексу. В чому саме є порушення, в прокуратурі не вказують.

30 червня суддя Господарського суду Львівської області Тарас Рим частково задовольнив заяву прокурора про забезпечення цього позову, заборонивши проводити підготовчі і будівельні роботи, зокрема й через підрядні компанії. 

Нагадаємо, що у Львові продовжують виявляти самочинні будівництва, де нерідко, незважаючи на відсутність дозволів, активно продають нерухомість. Міськрада вкотре застерігає містян від купівлі житла у недобросовісних забудовників. Де у Львові краще не купувати нерухомість.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах