Фото: у львівському храмі виявили цікаву знахідку

У львівському Гарнізонному храмі знайшли цікаву знахідну. Фото: підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

У львівському Гарнізонному храмі знайшли цікаву знахідну. Фото: підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

Події
12 липня 2021 11:30

У львівському Гарнізонному храмі, що на вулиці Театральній, під час реставрації одного з вівтарів знайшли цікаву знахідну — давній вотив у формі серця. Читайте новини Львова на VG Львів.

Вотивні предмети — це речі, які принесли в дар божеству за обітницею, заради зцілення або виконання якогось бажання. Вотивні предмети це як пом'якшена форма жертвопринесення.

 «Вотив виготовили приблизно у ХІХ – першій половині ХХ ст. Всі вотиви – це предмети принесені до певної ікони, скульптури в якості дару в наміренні або в подяку за зцілення чи інше прохання. Його знайшли при реставрації вівтаря Андрія Первозванного. Сам вівтар збудований у XVII столітті. Його кілька разів реставрувався. Раніше тут була ікона св. Йосифа Обручника, згодом св. Зити. Нинішня ікона належить авторству Олександра Войтовича», – повідомили у Фейсбуці підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

Нагадаємо, поблизу села Малі Підліски на Львівщині, де планується будівництво Північної об’їзної Львова, знайдено срібні римські динарії 1-2 століття нової ери. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах