Небезпечні ігри: львівські лікарі дістали зі стравоходу 5-річної дівчинки батарейку

Львівські лікарі дістали зі стравоходу 5-річної дівчинки батарейку. Фото: islamim.com (умовне)

Львівські лікарі дістали зі стравоходу 5-річної дівчинки батарейку. Фото: islamim.com (умовне)

Події
12 липня 2021 16:34

У суботу, 10 липня, до львівської дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» привезли 5-річну дівчинку зі Стрийщини, яка проковтнула батарейку. Медики дістали сторонній предмет, однак той встиг викликати опік і набряк стравоходу. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як розповів дитячий хірург Олександр Колодій, дівчинка зізналася батькам, що проковтнула монету. За якийсь час її почало душити в горлі та боліти. Батьки викликали «швидку» і лікарі порадили випити знебоювальні ліки. Вранці батьки з дитиною звернулися до лікаря, а той порадив їхати до Львова, пише Zaxid.net.

«У львівській міській дитячій лікарні дівчинці зробили рентген і скерували зі знімком до нас, в ОХМАТДИТ. На знімку видно було у стравоході стороннє тіло круглої форми. 11 липня ми прооперували дівчинку. Коли зайшли у стравохід, то зрозуміли, що вона проковтнула не монету, а батарейку: там було все чорне і обпечене», – каже Олександр Колодій.

Небезпечні ігри: львівські лікарі дістали зі стравоходу 5-річної дівчинки батарейку фото 1Небезпечні ігри: львівські лікарі дістали зі стравоходу 5-річної дівчинки батарейку фото 1

Батарейка, що дістали зі стравоходу дитини, розміром з 25 копійок. Такі батарейки підходять до холодильників, а також деяких дитячих іграшок. У маленької дівчинки така батарейка спровокувала великий набряк і опік стравоходу.

Чим завершиться цей інцидент – наразі невідомо. Нині юну пацієнтку намагають вивести із гострого стану, а тоді вона має прийти на огляд через 3-4 тижні, бо саме за цей час можуть утворитися рубці. Якщо вони утворяться, то дитина потребуватиме подальшого непростого лікування.

Нагадаємо, львівським лікарям дуже часто доводиться оперувати дітей, які проковтнули чи вдихнули сторонні предмети. А в кінці травня внаслідок падіння з велосипеда 12-річний хлопчик отримав небезпечну травму – у його стегні застрягло кермо. Життя дитини рятували дитячі і дорослі лікарі Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах