Де саме: у центрі Львова відновлять зруйновану церкву

У центрі Львова відновлять церкву Святого Духа на вулиці Коперника. Фото: pexels.com

У центрі Львова відновлять церкву Святого Духа на вулиці Коперника. Фото: pexels.com

Події
14 липня 2021 11:52

У центрі Львова відновлять церкву Святого Духа, яка була зруйнована ще під час Другої світової війни. Йдеться про територію на вулиці Коперника, де розташована дзвіниця та будівля музею «Русалка Дністрова». Читайте новини Львова на VG Львів.

Колись тут діяла церква, яку зруйнували під час Другої світової війни, у 1939 році, залишивши лише дзвіницю.

Як розповів священник Павло Дроздяк, який отримав місію відновити цю церкву, зараз стартують перемовини з Львівською академією мистецтв, географічним факультетом Львівського національного університету та школою, яка розташована поруч, щоб створити на цій території не лише церкву, але й мистецький простір. При цьому діючий музей «Русалка Дністрова», що працює біля дзвіниці церкви, закривати не будуть, повідомляє ZAXID.NET.

Спочатку богослужіння будуть проводити у дзвіниці, а згодом у відбудованій церкві.

 «Ми будемо мати перемовини і не претендуємо щось в когось забрати. Ми хочемо спільно зробити цей простір: не просто храм, а також культурно-мистецький простір. Богослужіння тимчасово будуть проводитися в існуючій каплиці у дзвіниці. Але крок за кроком ми будемо рухатись до відновлення церкви», – розповів Павло Дроздяк.

За його словами, після завершення перемовин з мистецьким середовищем, церква оприлюднить більш детальний проект розвитку простору на вулиці Коперника, 36. Він не виключає, що у майбутньому можна буде відбудувати зруйновану під час війни будівлю церкви Святого Духа.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах