Прогулявся: у Славську на чоловіка напала змія

Прогулявся: у Славську на чоловіка напала змія. Фото: krasnouhie.

Прогулявся: у Славську на чоловіка напала змія. Фото: krasnouhie.

Події
23 липня 2021 09:13

У Львівській області зафіксовано ще один випадок укусу змії. Цього разу жертвою плазуна став 51-річний мешканець Славської територіальної громади. Після небезпечної зустрічі нещасний опинився на лікарняному ліжку. Читайте всі львівські новини.

Як повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації, у четвер, 22 липня, близько 17:00 у Сколівську центральну районну лікарню було госпіталізовано мешканця села Тернавка (Славська територіальна громада). 51-річного чоловіка у праву гомілку вкусила змія. Нещасний перебуває у стані середнього ступеня важкості.

Висмоктувати – зась: як уберегтися і що робити, якщо вкусила змія

Хоча найчастіше жертвами змій стають мешканці Сколівського і Турківського районів Львівської області, втім, львів'янам теж не варто розслаблятися. Для Львова отруйні змії також не є рідкістю. Нещодавно на території мікрорайону Рясне-2 знайшли аж трьох гадюк. Їх уже мертвими впізнав зоолог-серпентолог Тарас Гринчишин.

За його словами, є дві причини появи отруйних плазунів у Львові. По-перше, клімат стає сприятливішим – теплішим. По-друге, до цього призводить розорювання території дикої природи. Плазунів витискають із середовища їх звичного перебування, тому вони "пересиляються" у парки, сквери, на околиці міста.

Нагадаємо, що у Східниці змія вкусила 9-річного хлопчика. Його госпіталізували в реанімацію у важкому стані.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах