Кури не клюють: оприлюднили рейтинг найбагатших ОТГ Львівщини

Рейтинг успішності об'єднаних територіальних громад Львівщини. Фото: pexels.com

Рейтинг успішності об'єднаних територіальних громад Львівщини. Фото: pexels.com

Події
23 липня 2021 15:35

Департамент фінансів проаналізував бюджетні показники діяльності 73 територіальних громад Львівщини і за підсумками першого півріччя сформував рейтинг. Читайте новини Львова на VG Львів.

За словами директора депратменту Олега Демківа, економічні успіхи територіальних громад дуже різні, як у плані наповнюваності бюджетів так і у фінансуванні видатків.

“За даними аналізу рейтинг очолюють Славська і Львівська громади, які є беззаперечними лідерами за 8 (із 9) показниками рейтингу. За ними розмістилися Пустомитівська, Солонківська, Мурованська, Стрийська, Зимноводівська, Підберізцівська та Червоноградська територіальні громади, які ділять 8 і 9 місце, а замикає десятку - Жовтанецька. Журавненська Стрілківська, Добромильська територіальні громади опинилась у „хвості” рейтингу. У бюджетах 20 територіальних громад ще бракує коштів на виплату заробітної плати у бюджетній сфері. Станом на 1 липня незабезпеченість становить понад 150 млн гривень”, — зазначив Олег Демків.

Основними чинниками успіху територіальних громад є збалансованість бюджетів, раціональне використання коштів і фаховий менеджмент в територіальних громадах.

Нагадаємо, за підсумками фінансових показників дев’яти місяців 2020 року, найзаможнішою громадою була Славська об’єднана територіальнагромада, а найменш забезпечена – Міженецька громада.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах