У важкому стані: 7-річна дівчинка з правцем потребує донорської крові

Для 7-річної дівчинки, у якої виявили правець, потрібні донори крові. Фото: rivne1.tv

Для 7-річної дівчинки, у якої виявили правець, потрібні донори крові. Фото: rivne1.tv

Події
27 липня 2021 12:41

Для 7-річної дівчинки, у якої виявили правець, потрібні донори крові з рідкісною групою ІV (АВ) Rh-. Дитина перебуває у реанімації львівської обласної лікарні ОХМАТДИТ. Її стан важкий. Читайте новини Львова на VG Львів.

«Дуже просимо допомогти нашій дівчинці! Треба прийти в Обласну службу крові на Пекарську, 65 і повідомити, що хочете здати кров для дитини Ковальської Ліліани Андріївни. Далі вам все розкажуть», – повідомили на сторінці лікарні у Facebook.

7-річну мешканку Мостиського району госпіталізували до львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ. Цього року це перший випадок цього інфекційного захворювання в області. Дитина вакцинована в один рік, ревакцинація їй не проводилася. Дівчинка на ШВЛ, у медикаментозному сні.

«Стан важкий, без динаміки. Дитина перебуває в медикаментозному сні. Це найважчий випадок правця, який в нас був за весь час роботи», – розповіла ZAXID.NET завідувачка реанімаційного відділення лікарні ОХМАТДИТ Віра Приймакова.

Вберегти дітей від цієї важкої недуги допомагає вакцинація. Дітям потрібно отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. У віці 6 і 16 років необхідна ревакцинація.

Нагадаємо, у Львові з’явиться послуга безкоштовного таксі для донорів крові. Це пов’язвано із критичною нестачею донорської крові.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах