Через звертання "коханий друг": у центрі Львова побили київського поета

В центрі Львова побили і пограбували київського поета. Фото: Сергій Савін

В центрі Львова побили і пограбували київського поета. Фото: Сергій Савін

Події
27 липня 2021 14:53

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що на проспекті Свободи в центрі Львова, п’ятеро невідомих молодиків побили і пограбували київського поета Сергія Савіна та місцевого музиканта. Поет заявив, що на них напали через гомофобію. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Вчора (опівночі неділі, 26 липня) у Львові група молодиків з п'яти злочинців (хлопи віком 20-25 років!) скоїла на нас з найталановитішим львівським вуличним музикантом напад, який потягнув за собою хімічні опіки першого ступеня і залиту нашою з Максимом кров'ю львівську бруківку. Група молодиків за нами спостерігала ще під час читання мною віршів на Площі ринок. І з камер відеонагляду було видно, як за нами стежили. І ходили нашими слідами», - написав на своїй сторінці у Facebook Сергій Савін.

В центрі Львова побили і пограбували київського поета. Фото: Сергій СавінВ центрі Львова побили і пограбували київського поета. Фото: Сергій Савін

В центрі Львова побили і пограбували київського поета. Фото: Сергій СавінВ центрі Львова побили і пограбували київського поета. Фото: Сергій Савін

За словами поета, між хлопцями та зловмисниками не було жодного діалогу. Сергій Савін припускає, що напад скоїли через дискримінаційні мотиви.

«Єдине, що могли почути злочинці, це нашу з Максимом приватну розмову, де я його поетично назвав "КОХАНИЙ ДРУГ" (і це моя справа і мої слова, яких я не цураюся!), і тільки через це молодики могли собі нафантазувати, що ми належимо до ЛГБТ- спільноти. (Що абсолютно, врешті, нікого не стосується)», - написав поет.

У пресслужбі поліції Львівщини підтвердили інформацію про випадок побиття і грабежу. За інформацією правоохоронців, 20-річний львів'янин (друг Савіна) подзвонив на «102» о 1:20 і повідомив, що на них з товаришем напали невідомі, які їх побили і вкрали у них телефони та гаманець. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.168 ККУ (грабіж) і зараз встановлює інформацію про грабіжників, пише Zaxid.net.

Довідково. Сергій Савін – поет, родом з Вінничини, зараз проживає у Києві. До Львова поет приїхав презентувати драму-феєрію «Нелоліта», зняту за його романом «Нелоліта. Біблія грішника».

Нагадаємо, 3 березня цього року в центрі Львова побили вуличних музикантів, які виконували російські пісні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах