Задихнувся пакетом із канабісом: у Львові судили шістьох поліцейських

У Львові судили шістьох поліцейських. Фото патрульної поліції

У Львові судили шістьох поліцейських. Фото патрульної поліції

Події
03 серпня 2021 17:45

Сьогодні, 3 серпня, Галицький районний суд Львова оголосив вирок шістьом поліцейським за смерть 22-річного Володимира Клима. Львів’янин загинув 3,5 роки тому під час поліцейського рейду у гральному закладі. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Так, суд визнав поліцейських підрозділу тактико-оперативного реагування (ТОР) Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Олександра Демчину, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського винними у перевищенні службових повноважень вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 ККУ). Усім шістьом поліцейським присудили по 8 років позбавлення волі. Крім того, усіх обвинувачених позбавили спеціальних звань «лейтенант поліції» та заборонили займати посади у державних органах упродовж 3 років, пише Zaxid.net.

Суд вважає, що поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

Крім того, з державного бюджету стягнуть моральну шкоду у понад 4 мільйони гривень на користь найближчих родичів загиблого. А поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тисяч гривень за проведення криміналістичної експертизи.

Наразі вирок не вступив у дію, на нього протягом 30 днів може бути подана апеляція.

«Наша позиція незмінна — поліцейські виконували свої службові обов'язки. Ми не згодні з рішенням суду й адвокати вже готують скаргу до суду апеляційної інстанції, де ми будемо добиватися справедливості», - прокоментували вирок суду у патрульній поліції Львівської області.

Нагадаємо, 9 лютого 2018 року біля приміщення гральних автоматів на вулиці Куліша у Львові помер 22-річний львів’янин. Він проковтнув пакетик із наркотиками під час рейду патрульної поліції. Шістьох патрульних звинуватили у невчасному та неякісному наданні медичної допомоги, що призвело до смерті хлопця.

У п'ятницю, 11 травня 2018 року прокуратура розкрила деталі звинувачення шести львівських поліцейських у ненавмисному вбивстві. З точки зору прокурорів, поліцейські не мали підстав заходити у зал ігрових автоматів, де пізніше загинув 22-річний львів’янин. 7 травня шістьом львівським поліцейським повідомили про підозру у вбивстві з необережності та перевищення службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах