Обіцяв перемогу у тендері: керівника відділу «Львівської залізниці» впіймали на хабарі

Керівника відділу «Львівської залізниці» впіймали на хабарі. Фото: СБУ

Керівника відділу «Львівської залізниці» впіймали на хабарі. Фото: СБУ

Події
05 серпня 2021 17:24

Начальника одного із структурних підрозділів регіональної філії «Львівська залізниця» викрили на хабарі у 53 тисячі гривень. За неправомірну вигоду посадовець обіцяв перемогу у тендері на понад мільйон гривень. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Чоловік від імені суб’єкта господарювання надав службовцю 53 тис грн неправомірної вигоди. Натомість останній мав  посприяти в укладенні між державним підприємством та товариством договору поставки запасних частин до тепловоза на загальну суму понад 1 млн грн, а також у безперешкодному прийманні товару та виконанні інших умов договору», - повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Під час санкціонованих обшуків за місцем діяльності товариства, посередника та начальника підрозділу регіональної філії, правоохоронці вилучили документацію, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речі.

Керівника відділу «Львівської залізниці» впіймали на хабарі. Фото: Прокуратура Львівської областіКерівника відділу «Львівської залізниці» впіймали на хабарі. Фото: Прокуратура Львівської області

«Керівник служби закупівель і постачання однієї з регіональних філій Укрзалізниці організував корупційний механізм одержання грошей від представників комерційних структур. За неправомірну вигоду він «гарантував» сприяння у перемозі в тендерах на придбання запчастин до локомотивів. Гроші підприємці мали передавати через посередника на банківську картку близького родича посадовця», - уточнили в пресслужбі Управління СБ України у Львівській області.

Керівника відділу «Львівської залізниці» впіймали на хабарі. Фото: СБУКерівника відділу «Львівської залізниці» впіймали на хабарі. Фото: СБУ

Начальнику одного із структурних підрозділів регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» уже повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Також підозру повідомили мешканцю Києва за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

Наразі тривають слідчі дії, вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а службовцю залізниці – також відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, у Львові затримали військового офіцера під час отримання 4 тисячі доларів хабара. За ці гроші він обіцяв перевести свого колегу на інше місце служби.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах