Перший в Україні: у Львові відкрили продовольчий банк

У Львові відкрили перший в Україні продовольчий банк «Тарілка». Фото: Роман Балук

У Львові відкрили перший в Україні продовольчий банк «Тарілка». Фото: Роман Балук

Події
10 серпня 2021 12:43

У Львові на вулиці Кульпарківській, 158 відкрили перший в Україні продовольчий банк «Тарілка». Тут люди, які цього потребують, можуть безкоштовно отримати продукти. Читайте новини Львова на VG Львів.

Мета проєкту – повноцінне функціонування першого продовольчого банку їжі в Україні «Тарілка», що збиратиме у магазинах та кафе продукти, термін придатності яких завершується, таким чином зменшивши рівень органічних відходів та забезпечивши щоденне харчування для малозабезпечених верств населення.

У громадській організації «Тарілка» зазначають, що в сучасному світі 1/3 всіх продуктів викидається на смітник. Україна – серед лідерів у Європі за кількістю сміттєзвалищ, які наполовину складаються з органічних продуктів. За підрахунками, українці щороку викидають приблизно 7 тонн придатних до споживання продуктів вартістю понад 5,5 мільярдів гривень.

У Львові відкрили перший в Україні продовольчий банк «Тарілка». Фото: Роман БалукУ Львові відкрили перший в Україні продовольчий банк «Тарілка». Фото: Роман Балук

Правила роботи продовольчого банку:

Реєстрація. Для отримання продуктового набору необхідно обов'язково та завчасно пройти реєстрацію за номером телефону: +380 67 00 64 720. Для реєстрації потрібен паспорт, посвідчення пільгової категорії населення та номер телефону, за яким контактувати з волонтерами. 

Продуктовий набір. Після реєстрації відвідувач може отримати стільки продуктів, скільки поміщається у спеціальну торбинку. Відвідувач отримує набір із тих продуктів, які надійдуть цього дня.

Відвідувати "Тарілку" можна у форматі живої черги.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах