Скандальчик: у центрі Львова пранкер у рясі священника знімав провокативні відео

Скандальчик: у центрі Львова пранкер знімав провокативні відео у рясі священника. Фото: скріншот із відео

Скандальчик: у центрі Львова пранкер знімав провокативні відео у рясі священника. Фото: скріншот із відео

Події
14 серпня 2021 15:57

У центрі Львова пранкер в одязі православного священника влаштував розіграш. Відповідне відео, з хуліганськими діями та нецензурною лайкою, виклав у TikTok. Станом на 14 серпня воно набрало понад 50 тисяч лайків. Втім, поява ролика викликала неабияке обурення серед львів'ян. Керівник департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міськради Євген Бойко навіть звернувся до поліції.

Як видно з відео, оприлюдненого 11 серпня у TikTok користувачем Максимом Савчинон, пранкер у рясі православного священника з хрестом на грудях та кадилом в руках прогулюється проспектом Свободи у Львові, умисно зачіпаючи людей. Так, одному з перехожих він навіть скинув із голови кепку. Втім, як виявилося, то був один із "героїв" відеоролика. Вони влаштовують погоню із нецензурною лайокю.

Окрім того, ролик у TikTok супроводжується музикою зі словами російською мовою «гасподь-гасподь» (Увага! Присутня нецензурна лексика).

Поява ролика неабияк обурила керівника департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка. Він вважає, що такі дії принижують львів’ян і мають ознаки розпалювання релігійної ворожнечі.

«Переглянув. Стало гидко. Подібні дії принижують багатьох львів’ян. Не здивуюсь, якщо провокація вчинена на замовлення ворожих спецслужб – знають на що тиснути. Той самий чекістський почерк – перед очима безбожні п’ятирічки 1930-х», – заначив Бойко.

Посадовець звернувся до правоохоронців з проханням «невідкладно дати належну оцінку ганебній поведінці невідомих осіб, щоб дії, які мають ознаки розпалювання релігійної ворожнечі, більше не повторювались».

Дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова теж висловила своє незадоволення.

"Якщо ми суспільство у якому є атеїсти і віруючі – час визначати межі допустимого, червоні лінії. Розумію, що це процес. Тому не в один клік це з‘ясуємо між собою. Але, якщо ми живемо разом, то нема ради – варто і пора! Бо переб‘ємо одне одного, а в кінці двоє з нас будуть посипати голову попелом і питати, а з чого все почалося і в чому була штука?!", – наголосила вона.

Нагадаємо, у Львові дівчата влаштували святкування дня народження на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної сотні. Подружки вітали коліжанку з феєрверками, танцями та російською музикою. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах