Не можна проґавити: куди піти у Львові на День Незалежності

Куди піти на День Незалежності 2021 у Львові. Фото: іstockphoto.com

Куди піти на День Незалежності 2021 у Львові. Фото: іstockphoto.com

Події
24 серпня 2021 11:04

День Незалежності України цьогоріч припадає на вівторок, 24 серпня. Минає 30 років, як українці здобули автономію. На честь ювілею у Львові відбудеться багато заходів: концерти, вечірки, фестивалі і, навіть, забіг. VG Львів дізнався, куди піти на День Незалежності 2021, і зібрав найцікавіші серед подій.

Фестиваль морозива

Львів'ян кличуть на фестиваль морозива у Парк культури. Ілюстрація організаторівЛьвів'ян кличуть на фестиваль морозива у Парк культури. Ілюстрація організаторів

Протягом трьох днів, 22-24 серпня, львів'яни і гості міста матимуть змогу ласувати улюбленими з дитинаства смаками прохолодного дисерту й скуштувати нові. Окрім того, на відвідувачів фестивалю чекають: циркові виступи, запальні DJ-сети, атмосферні фотозони, дитяча зона з іграми, кінопокази просто неба.

Де: Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницько

Коли: 22-24 серпня з 12:00 – 21:00

Ціна: 50 гривень

Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку

Львів'ян запрошують на "Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку". Фото: unsplash.comЛьвів'ян запрошують на "Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку". Фото: unsplash.com

22 серпня у Стрийському парку Львова впродовж дня проводитимуть масовий захід для всіх сімей – «Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку». На центральній алеї парку можна буде долучитись до майстер-класів із гончарства, соломоплетіння чи аквагриму, послухати лекції цікавих спікерів, взяти участь у вікторині за книгою «Франко від А до Я», зайнятись спортом, поекспериментувати з хіміко-фізичною лабораторію, послухати концерт та багато іншого.

На «Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку» відвідувачам радять прихопити каремати.

Де: Стрийський парк

Коли: 22 серпня

Ціна: вхід вільний

Концерти "Хіти української естради"

Фото: Lords of the SoundФото: Lords of the Sound

Оркестр “Lords of the Sound” на чолі з диригентом Віталієм Саражинським обіцяють глядачам понад 2 години музичного задоволення. Вони гратимуть колекцію естрадних пісень 70-80-х років з репертуару Володимира Івасюка, Квітки Цісик, Софії Ротару, Назарія Яремчука, Василя Зінкевича, ВІА «Кобза», ВІА «Світязь». Цей музичний проект, як відголосок, перенесе глядачів в минулі часи, нагадає про виконавців, поетів та композиторів, які формували українську естрадну пісню, а симфонічні обробки у сучасному аранжуванні додадуть смаку і стануть більш зрозумілими для молодого покоління.

Де: Митрополичі сади

Коли: 24 серпня, 16:00 – 19:30

Ціна: 290 – 790 гривень

Акафіст у виконанні «Дударика»

Фото: loda.gov.uaФото: loda.gov.ua

30 років поспіль за ініціативи хорової капели «Дударик» 24 серпня до Дня Незалежності України на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відправляється Акафіст до Пресвятої Богородиці та проводиться урочистий концерт. Священнослужителі християнських церков Львова та громада міста спільно молять Богородицю про ласку і мир для української землі. А доповнюють цю молитву капела «Дударик» та львівські виконавці.

Де: проспект Свободи

Коли: 24 серпня, 16:30 - 17:10

Ціна: безкоштовно

SUPERDISCO 90-Х. ФЕСТИВАЛЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

photostock.comphotostock.com

Улюблені хіти кращих виконавців дискотеки 90-х, танцпол під відкритим небом і затишна атмосфера. Все це чекає вас на святкуванні Дня Незалежності в форматі «безпечного концерту». Чудовий привід весело провести вечір і порухатися на свіжому повітрі під ностальгічні треки. Виступатимуть:

  • Boney M (Xperience),
  • Mr. President (Lazzy Dee),
  • East 17,
  • Global Deejays,
  • Snap!,
  • Captain Jack,
  • NaNa.
  • За пультом - Dj Gooch Brown і DjGonibez.

Де: Арена Львів

Коли: 24 серпня, 18:00 - 20:00

Ціна: 320 – 820 гривень

30 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ. СВЯТКОВИЙ КОНЦЕРТ

Фото: pinterest.comФото: pinterest.com

До річниці 30-річчя Незалежності молоді українські зірки готують концерт для львів’ян. Програма для святкування має буде драйовою і запальною. Ви і ваші друзі точно прийдуть танцювати, коли дізнаються, що у концерті візьмуть участь:

  • ALYONA ALYONA
  • KALUSH
  • Аркадій Войтюк
  • NAVKA
  • PATSYKI Z FRANEKA.

Де: Стрийський парк

Коли: 24 серпня, 18:00 - 21:00

Ціна: безкоштовно

Забіг у вишиванках

Фото: vyshyvanka.clubФото: vyshyvanka.club

Забіг у вишиванках – яскраве патріотичне та родинне свято, свято єдності, коли українці згуртовуються, та усі разом, вдягнені у найкращі вишиванки, беруть участь у масовому забігу, символізуючи волю та незалежність нашої країни та нації. Кожен учасник та фінішер отримає синтетичну бігову футболку та металеву медаль.

Дистанції: 5, 3 і 1 кілометри, 200 і 100 метрів — діти, 5 кілометрів онлайн.

Де: проспект Свободи

Коли: 24 серпня, 07:30 - 11:00

Ціна: 499 гривень

Концерт «Народження Незалежності»

Фото: міська рада ЛьвоваФото: міська рада Львова

Грандіозне дійство просто неба від Львівської національної опери. У програмі понад 200 виконавців, хори, капела бандуристів та оркестр, балет, акробати і гімнасти, вуличний театр на ходулях і вогняне шоу. Історію Незалежності України представлять крізь призму звучання двох вражаючих творів: фрагментів з кантати «Карміна Бурана» Карла Орфа і феєрії «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича.

Де: Львівський театр опери та балету імені Крушельницької

Коли: 23 серпня, 20:30 - 22:00

Ціна: безкоштовно

МАЙСТЕР-КЛАС "ВИБІЙКА НА ЕКОТОРБИНКАХ"

Фото: pexels.comФото: pexels.com

Вибійка – це декорування тканини шляхом друку на полотні різноманітних візерунків і орнаментів за допомогою спеціальних дерев’яних кліше. Здавна ця техніка дозволяла зробити тканину цікавішою, оригінальнішою, нанести будь-який малюнок менш трудомістким способом ніж, наприклад, вишивкою. Вибійка широко використовується для декорування тканин на Сході.

Де: Міський палац культури імені Гната Хоткевича

Коли: 24 серпня, 12:00 - 20:00

Ціна: безкоштовно

Зоофестиваль "Щасливі хвостики"

Фото: pic2.meФото: pic2.me

Перший зоофестиваль у Львові "Щасливі хвостики" проводитиметься в рамках Lviv Ice Cream Festival. На фестивалі можна безкоштовно чіпувати свого улюбленця, взяти собачку на прилаштування у свою сім'ю, зробити фото зі своїм улюбленцем на фотозоні, де буде працювати фотограф, відвідати виставку-ярмарок зоотоварів від провідних виробників та постачальників, відкрити для себе інноваційні продукти та технології, амуніцію, аксесуари та засоби по догляду за тваринами, побачити майстер-класи та виступи представників зоо ринку: ветеринари, грумери, дресирувальники, взяти участь у конкурсах та розвагах з подарунками;
смачно перекусити на фуд-кортах, відвідати зону з розвагами для дітей.

Де: Парк культури та відпочинку імені Хмельницького

Коли: 22-24 серпня, 12:00 – 22:00

Ціна: 50 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах