Ріж козу — я плачу: скільки грошей залишають туристи з Саудівської Аравії у Львові

Ріж козу — я плачу: скільки грошей залишають туристи з Саудівської Аравії у Львові. Фото: Юрій Богун

Ріж козу — я плачу: скільки грошей залишають туристи з Саудівської Аравії у Львові. Фото: Юрій Богун

Події
19 серпня 2021 13:25

Незважаючи на карантинні обмеження, кількість туристів, які прибувають до Львова постійно збільшується. Неабияк цьогоріч зросла кількість гостей із Саудівської Аравії. Для львівських готельєрів і рестораторів нині це чи не найулюбленіші клієнти, адже вони не скупляться на відпочинок і чайові. Скільки витрачають саудити у Львові та що їм у місті Лева найбільше до душі, розкаже VG Львів

Як повідомили у Державному агентстві розвитку туризму, кількість іноземних гостей, які прибули в Україну в першому півріччі 2021 року, порівняно з другим півріччям 2020 року, збільшилася на 9%.

У першій половині 2021 року суттєво зросла кількість туристів із Саудівської Аравії, США, Ізраїлю та країн Закавказзя. 

Як розповів голова громадської спілки VISIT UKRAINE Антон Тараненко, найчастіше туристи з арабських країн відпочивають у Львові два дні, ще чотири-п'ять — у Карпатах.

«Щоденно прилітає 500 туристів. Це десь 350 з Саудівської Аравії і 150 з інших країн — Об'єднаних Арабських Еміратів, Катару, Оману. У середньому одна людина з проживанням, харчуванням та транспортом витрачає 200 доларів за день», — розповів НВ Тараненко. 

Саудитів у Львові найбільше приваблюють три чинники: шопінг, природа та дощ. Останньому, до речі, вони радіють, наче діти. Зливи, які так надокучають львів'янам, для гостей із Саудівської Аравії — найжаданіша атракція. В екскурсоводів вони завжди запитують "чи буде сьогодні дощ?". А коли він розпочинається, одразу ж дістають телефони й починають знімати це дивовижне для них явище природи на відео.

Щодо природи, то арабам до вподоби усі зелені місцини, де є дерева й водойми. Саудити приїжджають до Львова, аби подихати свіжим повітрям. На щастя, парків у місті Лева не бракує. 

А ось, до галицької кухні араби геть байдужі. У ресторанах, здебільшого, замовляють страви з овочів, піци, бургери.  

За словами туроператорів, Львову нині катастрофічно бракує халяльного м'яса (спеціальний стандарт для м’яса, який передбачає одразу кілька вимог – від забою до реалізації). Нещодавно четверо іноземців так зголодніли, навіть зарізали у львівському парку козу та смажили її на вогні.

Нагадаємо, як розважаються туристи з Саудівської Аравії у Львові.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах