Знай наших: львів’янин переплив протоку Ла-Манш

Львів’янин Віталій Ступак проплив протоку Ла-Манш. Фото: міськради

Львів’янин Віталій Ступак проплив протоку Ла-Манш. Фото: міськради

Події
22 серпня 2021 10:21

Львів’янин Віталій Ступак проплив протоку Ла-Манш за 14,5 годин. Він став одним із небагатьох українців, яким вдалося підкорити одну з найскладніших дистанцій в світі. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, спортсмен-аматор успішно подолав щонайменше 35 миль (56 кілометрів) відкритої води за 14,5 годин. Заплив тривав з 8:30 до 23:04 за британським часом.

Заплив через Ла-Манш вважається одним із найскладніших завдань у світі. Для того, щоб заплив був офіційно визнаним, спортсменам дозволяється використовувати лише окуляри, шапку, затискач для носа та беруші. Спортсмени перепливають відрізок між Англією і Францією у найвужчій його ділянці, що становить близько 33 кілометри, однак сильна течія може суттєво збільшити цю дистанцію, а відсутність гідрокостюму додатково ускладнює це завдання.

Віталію 44 роки, він спортсмен-аматор, тріатлоніст, фінішер Ironman, дворазовий підкорювач 27-кілометрового марафонського запливу на острові Орта в Італії, срібний чемпіон запливу в Каламаті, Греція (30 кілометрів), учасник першого в Україні пентамарафону (50 кілометрів) у 2020 році та фінішер Legendary swim (33 кілометри) у 2020 році. Батько трьох дітей, економіст-бухгалтер за освітою, Віталій вже близько 20 років працює спортивним масажистом.

Нагадаємо, човен, який змайстрував львів’янин Мирон Гуменецький, перетнув Атлантичний океан. Він фінішував першим на трансатлантичних перегонах веслярських човнів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах