Нижанковичі – Мальховіце: на кордоні з Польщею почали будувати новий пункт пропуску

Яким він буде: на кордоні з Польщею почали будувати новий пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Фото: EPA/Darek Delmanowicz (умовне)

Яким він буде: на кордоні з Польщею почали будувати новий пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Фото: EPA/Darek Delmanowicz (умовне)

Події
06 вересня 2021 12:12

На кордоні України та Польщі розпочали будувати новий автомобільний пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Його будуватимуть упродовж чотирьох років за кошти польського уряду.

Пункт пропуску буде передбачений для автобусів та автомобілів вагою до 3,5 тонн. На території облаштують п'ять транспортних смуг і 16 адмінбудівель для роботи митників і прикордонників, зокрема: пункт реєстрації автобусів із зонами контролю, будівлі поглибленого огляду з польської та української сторони, кабіни прикордонного контролю, будівлю TAX FREE, центр обслуговування пункту пропуску з технічним приміщенням, споруду для загонів із службовими собаками, склад та пости в’їзду з польської та української сторони, пише Zaxid.net.

План майбутнього пункту пропуску Мальховіце-Нижанковичі (фото Forum Rozwoju Przemyśla)План майбутнього пункту пропуску Мальховіце-Нижанковичі (фото Forum Rozwoju Przemyśla)

Вартість будівництва пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце, становить 109 мільйонів злотих. Роботи виконує австрійська будівельна компанія Strabag. Триватиме будівництво впродовж чотирьох років.

Додамо, що нині на Львівщині є шість автомобільних пунктів пропуску на кордоні із Польщею, один піший та чотири залізничні.

Нагадаємо, у мережу виклали відео, зняте у 1992 році на пункті пропуску Гребенне – Рава-Руська. 



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах