Фото: біля басейну на Клепарівській помітили лисеня

Біля басейну на Клепарівській помітили лисеня. Фото: Вікіпедія (умовне)

Біля басейну на Клепарівській помітили лисеня. Фото: Вікіпедія (умовне)

Події
08 вересня 2021 12:57

В темну пору добу неподалік басейну Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України, що на вулиці Клепарівській, 39а у Львові, помітили лисеня. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Побачили лисицю, яка близько підходить до людей на територія СКА біля басейну», - написав ввечері 7 вересня депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Біля басейну на Клепарівській помітили лисеня. Фото: Ігор ЗінкевичБіля басейну на Клепарівській помітили лисеня. Фото: Ігор Зінкевич

Біля басейну на Клепарівській помітили лисеня. Фото: Ігор ЗінкевичБіля басейну на Клепарівській помітили лисеня. Фото: Ігор Зінкевич

У коментарях до допису люди поділились на два табори – одні пишуть, що лисицю потрібно виловити, бо в неї може бути сказ. А інші стали на захист дикої тварини і навіть її пожаліли. Припускають, що лисеня ще зовсім маленьке і, мабуть, голодне, тому й так близько підійшло до людей. Також львів’яни зазначають, що лисиці у Львові – не така вже й рідкість.

Ще одна лисиця у Львові. Фото: Oxana ZagoroykoЩе одна лисиця у Львові. Фото: Oxana Zagoroyko

Раніше ексдиректорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак пояснювала, що наявність здорових лисиць у Львові спостерігалася століттями, адже тут вони мають свої ареали мешкання.

«Часом вони наближаються до людських осель в пошуку їжі, це відбувається у пізній, або ж ранковий час доби, але таких випадків не більше 5-и в рік. При виявлені тварини не слід наближатися до неї і вона сама швиденько втече. У Львівській області немає центрів перетримки здорових диких тварин та оперативних груп, що їх відловлюють», - зазначала Оксана Кошак.

Нагадаємо, на Львівщині стартувала кампанія з імунізації диких тварин за допомогою авіатранспорту. В усіх районах Львівської області у вересні-жовтні з літаків розкидатимуть для хижаків м'ясні брикети з вакциною від сказу. Принади у першу чергу розраховані на лисиць.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах