Результати: хімічна лабораторія взяла проби води у популярних басейнах Львова

Хімічна лабораторія взяла проби води у популярних басейнах Львова. Фото: oir.mobi (ілюстративне)

Хімічна лабораторія взяла проби води у популярних басейнах Львова. Фото: oir.mobi (ілюстративне)

Події
15 вересня 2021 16:27

Підприємство «Адміністративно-технічне управління» перевірило якість води у чотирьох великих басейнах Львова – СКА, «Динамо», «Дельфін» та «Аквапарк Пляж». Виявили лише несуттєві відхилення від норм, тож вода не становить загрози відвідувачам. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

За словами начальника хімічної лабораторії установи Ігоря Гуменного, відібрали проби води з басейнів у чотирьох установах: Навчально-спортивній базі літніх видів спорту (СКА), Палаці спорту «Динамо», водному комплексі «Аквапарк «Пляж» та басейні «Дельфін», що на вулиці Трильовського.

«Результати аналізів показали незначні перевищення хлоридів в 1,1 рази у двох басейнах: СКА та у Аквапарку. Але такі показники є дуже малими і вони межують з нормами. Також знайшли незначне перевищення нітратів у 1,6 разів у басейні «Динамо». Втім, ці значення є дуже незначними, тому ми можемо врахувати їх навіть як можливу похибку, адже вони граничать із допустимою нормою. Там немає ніяких значних впливів, і вони не несуть загрози відвідувачам», - пояснив Ігор Гуменний.

Ігор Гуменний додав, що незначні перевищення можуть бути зумовлені нечітким дотриманням контролю процесу дезінфекції води. Наразі ж управління спорту Львівської міської ради веде перемовини щодо майбутніх перевірок у інших басейнах.

Хімічна лабораторія взяла проби води у популярних басейнах Львова. Фото: Львівська міська радаХімічна лабораторія взяла проби води у популярних басейнах Львова. Фото: Львівська міська рада

«Основні перевищення стосуються хлоридів. Є припущення, що басейни таким чином страхуються, щоб не мати якось питань по бактеріях. Однак це незначні перевищення – в 1,2 рази, вони не є шкідливими. Тому можна зробити висновок, що вода в басейнах є цілком придатною для купання людей, безпечна для здоров’я», - розповіла керуюча справами виконкому Наталія Алєксєєва.

Водночас вона повідомила, що басейн СКА додатково замовив санітарно-мікробіологічне дослідження, яке було проведено незалежним лабораторним центром. За результатами – жодних перевищень показників теж не виявлено.

Нагадаємо, у Львові створили інтерактивну карту вимірювання якості повітря ЛУН Місто Air. Її напрацювали представники компанії ЛУН. Тепер мешканці можуть перевірити рівень забруднення повітря у місті в реальному часі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах