Зарплата — від 1000 євро: поляк намагався вивезти львів’янок в сексуальне рабство

Поляк вербував львів’янок для надання сексуальних послуг у Німеччині. Фото ілюстративне: pexels.com

Поляк вербував львів’янок для надання сексуальних послуг у Німеччині. Фото ілюстративне: pexels.com

Події
17 вересня 2021 14:17

Львівський суд виніс вирок поляку, який вербував львів’янок для надання сексуальних послуг у Німеччині. Cутенера затримали на кордоні, коли він намагався вивезти дівчат. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як ідеться у матеріалах справи, Войцех-Роберт Сьлюсаж шукав у Львові дівчат, які перебували у скрутному матеріальному становищі та переконував їх виїжджати у Німеччину працювати повіями. Він переконував жінок, що вони зможуть заробляти 1000-1500 євро в тиждень, надаючи сексуальні послуги клієнтам, пише zaxid.net.

У травні 2018 році Войцех-Роберт Сьлюсаж зустрівся із дівчиною біля Forum Lviv і переконав дівчину, що вона буде добре заробляти, працювати легально і матиме житло та охорону. Коли дівчина погодилась на такі умови, то чоловік запропонував їй підшукати ще інших дівчат для роботи.

Дівчина познайомила із сутенером трьох своїх знайомих, які також погодились поїхати в Німеччину. Коли тривали перемовини сутенера з жінками, одна з них звернулась у поліцію. 11 травня 2018 року Войцех-Роберт Сьлюсаж разом з трьома дівчатами сів в автобус «Київ –Вроцлав» у Львові. У пункті пропуску «Шегині» його затримали.

Аби викрити сутенера, поліція прослуховувала розмови чоловіка з однією з дівчат та вела приховані відеозаписи.

Войцех-Роберт Сьлюсаж визнав свою провину у вербуванні дівчат для надання сексуальних послуг частково. Він повідомив, що приїхав на територію України в квітні 2018 року як підприємець. За словами чоловіка, він шукав працівників з України з виконання робіт в сфері металу, але до нього звернулися дівчата-українки в пошуках роботи з надання сексуальних послуг у Німеччині. Він заявив, що саме дівчата ініціювали вивезення їх у Німеччину для роботи повіями.

За його словами, він не пам'ятає, що саме він мав на увазі, коли казав одній з завербованих дівчат, що наступного разу потрібно буде підшукати десять або навіть п'ятдесят дівчат.

Усі четверо дівчат, яких намагався вивезти за кордон Войцех-Роберт Сьлюсаж, заявили в суді, що погодились на роботу добровільно і що вони не мають до нього жодних претензій.

Суддя визнав Войцеха-Роберта Сьлюсажа винним у торгівлі людьми по трьох епізодах. Стосовно однієї з дівчат чоловіка виправдали, оскільки вона заявила, що не перебувала у скрутному становищі і добровільно погодилась на пропозицію поляка для додаткового заробітку. Войцех-Роберт Сьлюсаж отримав три роки іспитового терміну, упродовж яких має повідомляти орган пробації про зміну місця проживання та роботи.

Войцех-Роберт Сьлюсаж працює керівником продукції у компанії «Stalcynk Spolka Z.O.O.» – польської компанії, яка працює у сфері рекрутингу.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах