Батьки були проти: з'явилися нові подробиці смерті 19-річного Володі Сала після вакцинації від коронавірусу

Батьки були проти: з'явилися нові подробиці смерті 19-річного Володі Сала після вакцинації від коронавірусу. Фото: Український гуманітарний інститут.

Батьки були проти: з'явилися нові подробиці смерті 19-річного Володі Сала після вакцинації від коронавірусу. Фото: Український гуманітарний інститут.

Події
21 вересня 2021 13:45

Батьки 19-річного студента зі Льввщини Володимира Сала, який помер за кілька годин після вакцинації від коронавірусу, були категорично проти синового щеплення через релігійні переконання. Щодо здоров'я хлопця, то він, окрім ангін, ніколи ні на що не хворів, і навіть був донором.

Трагедія сталася у студмістечку приватного вишу у Бучі, що біля Києва. На щеплення хлопець ходив разом зі ще двома студентками після пар. Надвечір у нього піднялася температура та почало судомити.

Батьки 19-річного студента зі Льввщини Володимира Сала, який помер за кілька годин після вакцинації від коронавірусу, Фото: Український гуманітарний інститут.Батьки 19-річного студента зі Льввщини Володимира Сала, який помер за кілька годин після вакцинації від коронавірусу, Фото: Український гуманітарний інститут.

Бився у судомах, із рота йшла піна

"Що нас взагалі дивує, що така реакція, що вона була така миттєва. Стан, коли я зайшла у нього був жахливий: лице практично було синє, його били судоми, піна з рота, блювота. Це просто жахливо і це протягом 15 хвилин і все. Десь о 20:20 ми застали його в такому стані і о 20:35 вже пульс зник і дихання зникло. Паралельно з цим ми викликали швидку", – розповіла ТСН ректорка Українського гуманітарного інституту Людмила Штанько.

Медики годину намагалися реанімувати

Реанімували годину, але даремно: студент із Львівщині помер у день вакцинації. Фото: Володимир Сало/ФейсбукРеанімували годину, але даремно: студент із Львівщині помер у день вакцинації. Фото: Володимир Сало/Фейсбук

Першу допомогу у студентському гуртожитку юнакові надавали інститутський фельдшер та ректорка. Втім, до приїзду швидкої хлопець вже не дихав. Медики марно намагалися його годину реанімувати.

Що зазначено у довідці про смерть

"Безпосередньо призвела до смерті серцево-легенева недостатність, набряк легень. Але що саме викликало такий стан поки залишається невідомо, ми будемо чекати лабораторних досліджень матеріалів. Ми будемо тримати це на контролі",  розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Хворів рідко, був донором крові

За словами рідних, Володимир Сало не мав проблем зі здоров'ям.За словами рідних, Володимир Сало не мав проблем зі здоров'ям.

Рідні розповідають, що Володя не мав проблем зі здоров'ям. Окрім ангін, ні на що не хворів. Займався спортом, а влітку їздив на підробітки до Польщі.  Окрім того, він був донором. За три дні до смерті теж здавав кров. 

Батьки були проти

Родина Володимира Сала – люди віруючі і колоти вакцину проти коронавірусу синові заборонили. Тому про своє щеплення хлопець розповів лише старшому братові. А мама дізналась пізніше – вже від куратора навчального закладу.

З того ж флакона щепили ще п'ятьох людей

На якому етапі трапився збій нині з'ясовують. Поліція Київщини відкрила кримінальне провадження, нині чекають результатів експертизи.

З того ж флакона, що й 19-річного Володимира Сала, вакцинували ще п'ятьох людей, всі вони почуваються добре. Чому здоровому студентові стало погано у МОЗ кажуть: варто дочекатися результатів суд-мед експертизи 

Смерті у день вакцинації від кронавірусу

З початку кампанії з вакцинації в Україні зафіксовано три летальні випадки у день вакцинації від коронавірусу, на Львівщині – один. У жодному з них смертельний зв'язок з щепленням не доведено. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах