У вкрай важкому стані: львівські лікарі борються за життя 5-річної дівчинки з Covid-19

У львівській лікарні у вкрай важкому стані перебуває 5-річна дівчинка з Covid-19. Фото: kg.ua

У львівській лікарні у вкрай важкому стані перебуває 5-річна дівчинка з Covid-19. Фото: kg.ua

Події
23 вересня 2021 12:11

У Covid-відділені Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ у вкрай важкому стані перебуває 5-річна дівчинка. Загалом там сьогодні лікують 13 дітей із коронавірусом. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили у медзакладі, дитину доставили з області. У дівчинки двобічна полісегментарна пневмонія, викликана SARS-CoV-2, сепсис, дихальна, серцево-судинна і поліорганна недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини уражені на 80% . Дихати їй допомагає зараз апарат ШВЛ.

«Малеча захворіла і все виглядало на звичайну застуду - кашель, нежить, але за три дні симптоми наростали дуже стрімко і з району дівчинку привезли до нас. Зараз наша мультидисциплінарна команда робить усе можливе для порятунку дівчинки», — повідомили медики.

За словами завідувачки відділення реанімації та інтенсивної терапії Віри Приймакової, дитину підключать до екстракорпоральної мембранної оксигенації, якщо індекс оксигенації буде знижуватися, а негативна динаміка буде зберігатися.

Лікарі закликають батьків не зволікати, якщо звичайна застуда не минає. Коли є симптоми коронавірусної інфекції, слід негайно звернутися до сімейного лікаря. Якщо стан дитини важкий, слід телефонувати у швидку і повідомляти про підозру на COVID-19.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах