Не брешіть: спецбригади перевірять львівські школи на достовірність інформації про вакцинацію вчителів

Спецбригади перевірять львівські школи на достовірність інформації про вакцинацію вчителів. Фото: freepik.com (умовне)

Спецбригади перевірять львівські школи на достовірність інформації про вакцинацію вчителів. Фото: freepik.com (умовне)

Події
23 вересня 2021 16:57

Освітні заклади Львова продовжують працювати у звичному форматі, а кількість вакцинованих працівників від учора збільшилась на 10%. Та вже від завтра, 24 вересня, спеціальні бригади розпочнуть перевірку львівських шкіл на достовірність інформації про вакцинацію працівників. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Не всі заклади освіти мають вакцинацію понад 80%, власне йдеться не тільки про те, чи люди мають одне чи два щеплення, а йдеться про те, що може бути негативний ПЛР-тест, довідка про те, що людина перехворіла впродовж останнього півроку, або довідка про протипоказання до вакцинації. Загалом ми маємо на сьогодні вже 62% щеплених працівників – ситуація змінилася кардинально за вчорашній день: якщо ми мали 52%, то сьогодні вже є 62% вакцинованих працівників. В нас було 12 пунктів вакцинації, і сьогодні ще 16 пунктів вакцинації працює, і працівники шкіл і садочків йдуть вакцинуватися», - розповіла керівниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

За словами головної освітянки Львова, якщо якийсь заклад, попри рішення міської ради, вирішить перейти на дистанційне навчання, керівник буде притягнутий до дисциплінарної відповідальності. Крім того, батьків мають право не допускати до садочків, шкіл і позашкілля, тому що тоді відбувається велике скупчення людей.

Крім того, вже від завтра, 24 вересня, у Львові працюватимуть спеціальні бригади, які ходитимуть по школах і переглядатимуть наявність підтверджуючих документів про вакцинацію.

«Бо щоби людина не зробила – чи вакцинацію, чи негативний ПЛР-тест чи довідку від лікаря – це має бути документально підтверджено. І власне, бригади будуть перевіряти наявність таких документів», - додала Зоряна Довганик.

Нагадаємо, при жовтому рівні епідемічної небезпеки відвідувати заклади освіти (університети, школи, дитсадки) дозволять лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу буде документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката. Сертифікат може підтверджувати:

  • вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);
  • вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
  • одужання особи від зазначеної хвороби.
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах