Щось вона мені нагадує: у Львові відкрили незвичайну рожеву скульптуру

Щось вона мені нагадує: у Львові відкрили незвичайну рожеву скульптуру. Фото: Львівська міська рада

Щось вона мені нагадує: у Львові відкрили незвичайну рожеву скульптуру. Фото: Львівська міська рада

Події
24 вересня 2021 14:12

У Львові відкрили незвичайну рожеву скульптуру, створену в рамках проєкту "Звуки Міста". За словами організаторів, цей проєкт покликаний дати українцям можливість відчути своє місто по-новому, пройнятися його «особистістю» й  атмосферою та ще палкіше в нього закохатися.

Як розповіла одна з авторок проєкту «Звуки Міста» Альона Тимошенко, основні звуки Львова – це звісно ж кава, бруківка, годинник на Ратуші, трамвай...  

У Львові відкрили незвичайну рожеву скульптуру, створену в рамках проєкту "Звуки Міста". Фото: Львівська міська радаУ Львові відкрили незвичайну рожеву скульптуру, створену в рамках проєкту "Звуки Міста". Фото: Львівська міська рада

Це п’ята з семи скульптуру проєкту "Звуки Міста". Над проєктом працювала величезна команда – 117 людей.

Звуки семи міст України були записані та трансформовані в арт-об’єкти за допомогою програм звукового дизайну та  3D-візуалізації. Відомі містяни ділилися власними  відчуттями, враженнями та найважливішими моментами зі свого життя. В основу кожної скульптури лягли звуки, пов'язані зі спогадами та розмірковуваннями відомих містян: артистів, спортсменів, митців, науковців та підприємців.

"Ми зібрали звуки українських міст разом з їх мешканцями, які як ніхто знають, як звучить їх рідні міста. Потім всі ці звуки за допомогою сучасних технологій ми сформували в таку фігуру, скульптуру якої ви сьогодні бачите. Її можна не лише побачити, а й послухати", – зазначила Альона Тимошенко.

Нагадаємо, що на площі Маланюка у Львові відкрили пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту. Він викликав дуже суперечливу реакцію львів'ян. Місцева мисткиня Наталія Криничанка навіть зареєструвала петицію до Львівської міськради про його демонтаж. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах