Зупинилось серце: львівські студентки врятували чоловіка у трамваї

Львівські студентки врятували чоловіка у трамваї. Фото: ЛНМУ ім. Данила Галицького

Львівські студентки врятували чоловіка у трамваї. Фото: ЛНМУ ім. Данила Галицького

Події
24 вересня 2021 13:38

Студентки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького допомогли врятувати 68-річного чоловіка, у якого в трамваї зупинилося серце. Це сталося у середу, 22 вересня, в трамваї №2. Про це повідомили у пресслужбі університету. Читайте всі новини Львова за сьогодні. 

Дівчата їхали трамваєм, коли одному з пасажирів стало погано і він почав втрачати свідомість. Дівчата визначили, що у чоловіка проблеми з серцем. Одна мала з собою маску-клапан для штучного дихання, яка й стала в нагоді. Саму процедуру штучного дихання робила інша дівчина, а закритий масаж серця робив молодий хлопець.

Загалом реанімаційні заходи проводили близько десяти хвилин, поки не приїхала «швидка». За цей час у чоловіка серце зупинялося двічі.

«Студентки 6-го курсу медичного факультету №2 Університету Христина Библик та Єлизавета  Шепель своїми професійними діями із надання першої медичної допомоги допомогли врятувати 68-річного чоловіка, у якого зупинилося серце», – йдеться у повідомленні.

Львівські студентки врятували чоловіка у трамваї. Фото: ЛНМУ ім. Данила ГалицькогоЛьвівські студентки врятували чоловіка у трамваї. Фото: ЛНМУ ім. Данила Галицького

Хворого доправили у реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні, де його стан вдалося стабілізувати.

«Чоловік має важку серцеву недостатність і порушення серцевого ритму, що й спричинило таку критичну ситуацію. Адже у листопаді минулого року він переніс інфаркт міокарда. На сьогодні стан пацієнта задовільний. Він спілкується, усміхається, має добрий настрій. Попереду на чоловіка чекає непростий шлях до одужання, детальні обстеження і лікування», – повідомили на сайті Львівської обласної клінічної лікарні.

Нагадаємо, 16 вересня у Львові на виклик до хворої дитини приїхав п’яний медик швидкої допомоги. Батьки це помітили і звернулись у поліцію. А керівництво «швидкої» вже відсторонило чоловіка від роботи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах