Не коронавірусом єдиним: все, що ви хотіли і не хотіли знати про грип в Україні

Все, що ви хотіли і не хотіли знати про грип в Україні. Фото: unsplash.com (ілюстративне)

Все, що ви хотіли і не хотіли знати про грип в Україні. Фото: unsplash.com (ілюстративне)

Події
27 вересня 2021 16:50

Сьогодні в Україні намагаються активно боротись з поширенням коронавірусної інфекції. Однак це не єдина недуга, на яку можуть захворіти українці цієї осені. Так, фахівці нагадують й про грип, пік захворюваності якого прогнозують вже зовсім скоро. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Коли чекати спалах грипу в Україні

За прогнозами Центру громадського здоров’я, пік захворюваності на грип може настати вже у жовтні-листопаді 2021 року.

Чи будуть вакцини від грипу

Вакцинуватись можна буде й від грипу. Так, цього епідемічного сезону в Україні буде три вакцини: «Джісі флю» (Корея), «Ваксігрип» (Франція), «Інфлувак» (Нідерланди).

За словами завідувача відділу імунізації Центру громадського здоров’я, ще з 20 вересня всі вакцини перебувають на контролі у Держлікслужбі. Перевірка може тривати до двох тижнів.

Чи можна одночасно робити щеплення від грипу та коронавірусу

Між вакцинами від грипу та коронавірусу повинен бути інтервал. Рекомендовано, аби між введенням вакцин минуло щонайменше два тижні. Також варто проконсультуватися із сімейним лікарем щодо графіка щеплень.

Чи потрібно вакцинуватись від COVID-19, якщо є вакцина від грипу

Вакцинація проти грипу не захищає від захворювань на інші респіраторні віруси, зокрема й від коронавірусу. В свою чергу, щеплення проти COVID-19 також не захищає від грипу.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я назвало умови отримання довідки про протипоказання до вакцинації від коронавірусу. Серцево-судинні хвороби та випадки знепритомнення людини протипоказаннями не вважаються. Отримати таку довідку можна у сімейного лікаря. Щоправда, розраховувати на неї можуть здебільшого ті люди, які отримали перше щеплення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах