Вперед або назад: коли і як українці перейдуть на зимовий час

Коли і як українці перейдуть на зимовий час. Фото: iStock (ілюстративне)

Коли і як українці перейдуть на зимовий час. Фото: iStock (ілюстративне)

Події
30 жовтня 2021 17:23

Традиційно, в останню неділю жовтня українці перейдуть на зимовий час. Станеться це у ніч на 31 жовтня, а саме о 4:00. Тоді стрілки на годинниках потрібно буде перевести на годину назад. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Так, двічі на рік в Україні переводять стрілки годинників аби перейти на літній або ж зимовий час. Це відбувається згідно з постановою Кабінету міністрів №509 «Про порядок обчислення часу на території України» від 13 травня 1996 року. Сенс процедури простий – економія електроенергії.

Переведення часу відбудеться у ніч з неділі, 31 жовтня, на понеділок, 1 листопада. Цієї ночі стрілки годинника слід перемістити на одну годину назад. Зробити це слід о 4:00. Тож прокидатись у перший понеділок листопада пощастить на годину пізніше.

Нагадаємо, 3 березня Верховна Рада ухвалила у першому читання законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», яким пропонується скасувати сезонне переведення годинників раз на пів року. Ідею скасувати сезонне переведення годинників з 2021 року підтримав і Європейський парламент: кожна країна ЄС самостійно вирішуватиме, за яким часом — зимовим чи літнім — їй краще жити.

Тим паче, що фахівці стверджують, переведення часу негативно впливає на самопочуття людей і багатьом доводиться адаптувати по кілька тижнів до нового графіку. За словами вчених, переведення годинників може викликати інфаркт, депресію і привести до медичних помилок.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах