Обзивала і погрожувала: львів’янка сяде у в’язницю за знущання над свекрухою

Львів’янка сяде у в’язницю за знущання над свекрухою. Фото: istockphoto.com

Львів’янка сяде у в’язницю за знущання над свекрухою. Фото: istockphoto.com

Події
07 жовтня 2021 11:57

У Львові судили жінку, яка систематично знущалась над своєю свекрухою. Львів’янка ображала та погрожувала фізичною розправою жінці з інвалідністю, а також не виконувала приписи судів, за що тепер має відсидіти понад два роки у в’язниці. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як йдеться у вироку Сихівського райсуду за 30 вересня, Марта Дзіковська проживає разом зі своїм чоловіком, дітьми та його батьками в одній квартирі. Жінка систематично, протягом 2018-2020 років, вчиняла психологічне насильство щодо матері свого чоловіка, яка є інвалідом І групи. Зокрема, львів’янка матюкала свою свекруху, забирала у неї телефон, погрожувала фізичною розправою. Іноді Марта Дзіковська кричала і на свого свекра. Ці конфлікти траплялись у присутності трьох дітей, пише Zaxid.net.

Агресивну поведінку жінки вже неодноразово фіксували, тож суд кілька разів видавав заборонний припис, щоб вона не наближалася до своєї свекрухи. Однак жінка продовжувала агресивно ставитись до матері чоловіка і погрожувала їй.

Під час судового засідання, яке відбулось 30 вересня 2021 року, Марта Дзіковська визнала свою провину у вчиненні психологічного насильства і пояснила, що всі конфілкти зі свекрухою виникали через побутові труднощі. Також жінка додала, що вже виселилась з помешкання свекрухи і більше з нею не конфліктуватиме.

Крім того, суд взяв до уваги те, що у 2018 році Марту Дзіковську судили за крадіжку. Тоді Сихівський райсуд звільнив її від покарання з іспитовим терміном два роки. Втім жінка вчиняла сімейне насильство під час іспитового терміну і це є обтяжуючою обставиною.

Суддя Ольга Бойко визнала Марту Дзвіковську винною у вчиненні сімейного насильства і призначила їй рік позбавлення волі. Також суддя додала до цього терміну невідбуте покарання за вироком про крадіжку. Загалом жінці присудити два роки і місяць в’язниці. Наразі ще не минув термін апеляції.

Нагадаємо, у Львові турфірма видавала підроблені негативні ПЛР-тести клієнтам. Виготовляв фальшиві документи стоматолог. Його і ще двох людей судитимуть.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах