Фотофакт: на Підзамчі з’явився новий мурал

У Львові на Підзамчі з’явився новий мурал. Фото: Андрій Буняк

У Львові на Підзамчі з’явився новий мурал. Фото: Андрій Буняк

Події
11 жовтня 2021 12:29

У Львові на Підзамчі з’явився новий мурал. Його на вулиці Шкільній намалював художник Андрій Буняк. Читайте новини Львова на VG Львів.

На малюнку зображено чоловіків на пішохідному переході з відсилкою на відому знимку The Beatles. Замість учасників гурту, дорогу переходить Тарас Шевченко у чотирьох різних образах.

«Зображення чоловіків на пішохідному переході відсилає до нас до відомої фотографії учасників групи «The Beatles» — поп-ікон минулого століття. Водночас силуети нагадують образ Тараса Григоровича Шевченка, одітого в кожух, військову форму, чорне пальто. Так його зображають, аби передати журбу. Хоча, згідно з історичними даними, викладеними на курсі Орисі Демської, Тарас Шевченко був веселим і комунікабельним, душею компанії, а «мучеником» його зробив Радянський союз», — зазначив Андрій Буняк.

Новий стінопис нагадує, що український національний герой більш відомий, ніж «бітли», і найперше він був доброю і веселою людиною. На думку автора, слід викидати прорадянські образи та віяння, і більше радіти в житті.

У Львові на Підзамчі з’явився новий мурал. Фото: Андрій БунякУ Львові на Підзамчі з’явився новий мурал. Фото: Андрій Буняк
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах