Його місце — в музеї: на Марсовому полі демонтують радянський орден

У Львові демонтують радянський орден «Вітчизняна війна» із Марсового поля. Фото: gazeta.ua

У Львові демонтують радянський орден «Вітчизняна війна» із Марсового поля. Фото: gazeta.ua

Події
11 жовтня 2021 13:10

У Львові демонтують радянський орден «Вітчизняна війна» із Марсового поля, який розташований біля Личаківського кладовища. Його перевезуть у музей «Територія терору». Читайте новини Львова на VG Львів.

Під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення, що оголосять архітектурний конкурс, аби визначити, як надалі розвиватиметься ця територія.

Як розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, орден – зірку із серпом і молотом – демонтують впродовж місяця. Демонтажем займеться ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар», повідомляє Тvoemisto.tv.

Радянська влада встановила орден на місці військового цвинтаря, там були поховані солдати I Світової війни та Січові Стрільці. Архітектурний конкурс визначить як облаштують територію на місці ордену.

«Управління архітектури проведе конкурс щодо концепції цієї території, щоби ми зрозуміли, як вона буде розвиватись, потрібно її переосмислити. На архітектурний конкурс потрібно кілька місяців», – зазначив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, фонтан «Кульбаба», який раніше був розташований на площі Галицькій, передали у музей «Територія терору» як елемент радянської спадщини.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах