Скандальчик: петиція про демонтаж пам'ятника Моцарту у Львові зібрала пів тисячі голосів

Скандальчик: петиція про демонтаж пам'ятника Моцарту у Львові зібрала пів тисячі голосів. Фото: Lviv.media.

Скандальчик: петиція про демонтаж пам'ятника Моцарту у Львові зібрала пів тисячі голосів. Фото: Lviv.media.

Події
16 жовтня 2021 09:44

Петиція про демонтаж скандального пам'ятника Франца Ксавера Моцарта на площі Маланюка у Львові зібрала необхідні 500 голосів. Тепер її мають розглянути депутати Львівської міськради. Читайте всі новини Львова

Пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту у Львові встановили на честь його 230-річчя з дня народження. Його спроектував австрійський скульптор Себастьян Швайкерта. За задумкою автора, модель пам’ятника показує сина Моцарта у символічному диригентському русі, з перебільшеною старовинною бароковою перукою, яка символізує його зв’язок з легендарним батьком, відповідальність перед славою якого він відчував усе життя.

Але задумку скульптора зрозуміли далеко не всі. Першу петицію про демонтаж пам’ятника 5 липня зареєстрував депутат Львівської обласної ради Володимир Квурт, однак за два місяці вона так і не змогла зібрати необхідну для розгляду кількість голосів.

Другу петицію 30 вересня зареєструвала львів'янка Наталія Криничанка. Вона вважає, що пам'ятник встановлений не законно й «спотворює мистецький простір Львова». Петиція змогла зібрати необхідні для розгляду депутатами 500 голосів за півтора місяці. Тепер на сесії її мають розглянути депутати.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах