Озелени Стрийський парк: львів’ян запрошують долучитись до осінньої висадки дерев

Озелени Стрийський парк: львів’ян запрошують долучитись до осінньої висадки дерев. Фото: amazing-ukraine.com

Озелени Стрийський парк: львів’ян запрошують долучитись до осінньої висадки дерев. Фото: amazing-ukraine.com

Події
19 жовтня 2021 13:04

Львів’ян запрошують долучитись до осінньої висадки дерев у Стрийському парку. Цієї осені у Львові планують висадити понад 2800 дерев, на які виділено кошти з бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади. Висадка дерев у Стрийському парку триватиме з 20 жовтня до 1 листопада. 

«На жаль, цьогоріч під час негоди у парку було пошкоджено близько двохсот дерев, а тому ми поставили собі амбітну ціль висадити більше!» – розповіла директорка парку Олена Мазурик.

До адміністрації парку вже зголосилося багато благочинців, які купують саджанці. За допомогою консультантів з парку обирають найвідповідніші. Станом на зараз вже обрано понад 300 саджанців. Серед них: клен, липа, сосна, бук, граб, гіркокаштан, туї, вейгела, декоративні яблуні і груші. З рідкісних саджанців – тюльпанові дерева, гібіскус та магнолії. Особливим мешканцем парку стане ліквідамбар – дерево, якого ще немає в жодному з львівських парків. 

«Парк був висаджений ще у ХІХ столітті, і як кажуть, екологи був розрахований на сто років. Наше завдання – оновлювати його», – зазначила Олена Мазурик.

Висадка дерев у парку триватиме з 20 жовтня до 1 листопада. Особливо запрошують долучитись до висадки у суботу, 23 жовтня, з 11.00. Зустріч волонтерів біля вхідної арки зі сторони вулиці Паркової. Контактна особа: Уляна 098 715 87 30.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах