Призначено нового начальника управління культури Львова: що відомо про Івана Остаповича

Призначено нового начальника управління культури Львова. Фото: Івана Остаповича у Фейсбук

Призначено нового начальника управління культури Львова. Фото: Івана Остаповича у Фейсбук

Події
20 жовтня 2021 13:18

У Львові призначили нового очільника управління культури Львівської міської ради. Ним став директор Львівського будинку органної та камерної музики із чотирирічним стажем Іван Остапович. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«За час його керівництва органний зал показав унікальну позитивну динаміку реновацій, відновлення, став одним із вагомих центрів культури Львова. Думаю, що Івану вдасться перезапустити роботу управління культури, адже цей напрямок є одним із найважливіших для нашого міста», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Іван Остапович – диригент, композитор, колишній керівник Львівського будинку органної та камерної музики, співзасновник громадської організації Collegium. Закінчив Львівську національну музичну академію імені Лисенка по класу фагота та класу композиції. Навчався у Національній музичній академії України імені Чайковського на кафедрі оперно-симфонічного диригування.

З найбільших досягнень: він заснував оркестр Collegium Musicum, нині — Ukrainian Festival Orchestra і є співавтором стратегії Ukrainian Live з промоції української класичної музики в Україні та світі. Також Остапович став одним з ініціаторів відновлення історичного Галицького Музичного Товариства у 2020 році, яке існувало у Львові з 1838 року. Член правління Галицького Музичного Товариства.

Окрім цього, Іван Остапович став артистичним керівником проекту Ukrainian Live Classic (перший мобільний додаток з українською класичною музикою). Він організатор та співорганізатор фестивалів: Бах Маратон, ЛюдкевичФест, Львівська органна резиденція.

Пише власну музику, у 2019 році відбулася прем’єра його твору “Songs of Love” для струнного оркестру.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах