Ще заразніший: у Великій Британії виявили штам коронавірусу "Дельта Плюс"

У Великій Британії заявили про поширення нової мутації коронавірусу. Фото: nta.ua

У Великій Британії заявили про поширення нової мутації коронавірусу. Фото: nta.ua

Події
20 жовтня 2021 15:18

У Великій Британії заявили про новий штам коронавірусу, який неофіційно називають «Дельта Плюс». Ця мутація поширюється набагато швидше. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Поки що у Великій Британії штам Covid-19 «Дельта» більш поширений, але останні дані свідчать про те, що 6% випадків коронавірусу відносяться до нового типу, повідомляє BBC News.

Новий штам AY.4.2, який науковці неофіційно назвали «Дельта Плюс», містить мутації, які можуть дати вірусу переваги у виживанні. Наразі британські вчені проводять дослідження, щоб зрозуміти, наскільки небезпечним може бути новий штам.

Експерти припускають, що нова мутація навряд чи зможе протистояти сучасним вакцинам. Втім новий штам точно є потенційно більш заразним – щонайменше на 10% від штаму «Дельта».

Сьогодні, 20 жовтня, у МОЗ Ізраїлю підтвердили перший випадок зараження штамом AY.4.2 в 11-річного хлопчика, який повернувся з Молдови. Наразі хворого ізолювали, а спеціалісти з'ясовують, наскільки новий штам може бути заразним.

Нагадаємо, за минулу добу у Львівській області померли 29 людей, у яких було лабораторно підтверджено коронавірус. Через ускладнення хвороби п'ятнадцятьом львів'янам ампутували ноги, трьом із них – минулого тижня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах