Ускладнення коронавірусу: п'ятнадцятьом львів'янам ампутували ноги

Ускладнення коронавірусу: п'ятнадцятьом львів'янам ампутували ноги. Фото: Depositphotos.com (умовне)

Ускладнення коронавірусу: п'ятнадцятьом львів'янам ампутували ноги. Фото: Depositphotos.com (умовне)

Події
19 жовтня 2021 16:26

Через ускладнення від коронавірусу п'ятнадцятьом львів'янам ампутували ноги, трьом із них – минулого тижня. Усі пацієнти були невакциновані. Про це повідомила пресслужба Восьмої міської клінічної лікарні. Читайте всі новини Львова

Це ще квіточки: львівський хірург заявив про важкі ускладнення після коронавірусу

Минулого тижня у Львові у Восьмій міській клінічній лікарні ампутували ноги трьом чоловікам віком 60, 63 та 65 років. Усі вони не були вакциновані від коронавірусу, а захворівши, отримали тромбоз. Операції проводив заввіділенням хірургії Ігор Стояновський. 

«Коронавірус, окрім легенів, уражає ще й судини. У тих судинах робиться згусток крові і він закупорює постачання крові до органів. Найчастіше такі тромби, які неможливо витягти, утворюються у кінцівках чи кишківнику. Потім виникає некроз і можливе зараження інфекцією усього організму», – пояснив Zaxid.net причини ампутації Ігор Стояновський.

За його словами, тромбоз може з'явитися і після одужання пацієнта від коронавірусу. «Ще впродовж трьох місяців може виникнути тромбоз. У пацієнтів може статися інсульт або ішемія кишечника. Тому після одужання від ковіду потрібно спостерігатися у сімейного лікаря і приймати при потребі спеціальні ліки», – додав хірург.

Загалом за понад півтора року пандемії, у Восьмій лікарні було 15 ампутацій кінцівок через спричинені коронавірусом ускладнення. За словами медиків, найчастіше ампутація загрожує людям з діабетом, атеросклерозом, курцям і людям з надмірною вагою.

Нагадаємо, що Львівська область другий день поспіль перевищує показники "червоної" зони. Локдаун на території Львівщини можуть оголосити уже з середи, 20 жовтня. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах