Не потрап на гачок: львів’ян попереджають про нову шахрайську схему

Львів’ян попереджають про шахраїв від імені «Нової пошти». Фото: pinterest.es

Львів’ян попереджають про шахраїв від імені «Нової пошти». Фото: pinterest.es

Події
22 жовтня 2021 13:18

Львів’ян попереджають про шахраїв, які від імені компанії «Нова пошта» надсилають повідомлення про акцію, в якій нібито можна виграти гроші. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Як повідомили на сторінці Нової пошти у Фейсбук, на мобільних пристроях під картинкою розіграшу прописано шахраями адреса сайту Нової пошти, але це не справжня адреса, а назва сторінки фейкового сайту.

«Ми припускаємо, що коли користувач переходить за посиланням, на сайті зловмисників йде аналіз операційної системи мобільного пристрою, після чого йде зараження вірусом смартфону. Далі вірус розповсюджується шляхом відправки повідомлень всім контактам користувача мобільного пристрою», — йдеться у повідомленні.

Ілюстрація повідомлення, яке надсилають шахраї. Фото: "Нова пошта"Ілюстрація повідомлення, яке надсилають шахраї. Фото: "Нова пошта"

Компанія рекомендує перевірити свій телефон за допомогою антивірусу.

  • Будьте пильними і дотримуйтеся правил безпечного користування в месенджерах:
  • Не відкривайте повідомлень від незнайомців. Одразу видаляйте їх та блокуйте незнайомого користувача;
  • Не переходьте за посиланнями та не завантажуйте файли від незнайомців. Вони можуть містити віруси або шкідливі програми.
  • Якщо ви все ж перейшли за посиланням, оновіть паролі від усіх облікових записів: пошти, сайтів, додатків, щоб їх не змогли зламати шахраї.

Нагадаємо, двоє мешканців Львівщини, представляючись поліцейськими, телефонували людям та вимагали гроші за те, щоб їхніх родичів не притягнули до кримінальної відповідальності. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах