Несподіваний результат: МОЗ провело у Моршині експеримент із колективної вакцинації

Несподіваний результат: МОЗ провело у Моршині експеримент із колективної вакцинації. Фото: Моршинкурорт.

Несподіваний результат: МОЗ провело у Моршині експеримент із колективної вакцинації. Фото: Моршинкурорт.

Події
26 жовтня 2021 17:15

У курортному місті Моршин, що на Львівщині, де навесні МОЗ провело експеримент із колективної вакцинації від коронавірусу, у лікарні немає жодного хворого на Covid-19. Загалом у Моршині двома дозами вакцинували 74% дорослого населення. 

Не вакцинувалися: за добу в Україні від коронавірусу померла рекордна кількість людей

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на міського голову Моршина Руслана Ільницького, у місті наразі є 22 хворих на коронавірус, із яких восьмеро – вакциновані. За словами міського голови, жоден хворий на коронавірус не потребує госпіталізації.

«Станом на сьогодні в Моршині всього 22 людини мають Covid-19 [це сумарна кількість хворих станом на 26 жовтня], з них 8 вакцинованих, але жодна людина не перебуває в лікарні. Якщо влітку в нас не було жодної хворої людини, то з появою штаму «Дельта» маємо таку тенденцію. Але за увесь цей період жоден хворий не був госпіталізований. Хворіють в легкій і середній формі, тому лікуються вдома на самоізоляції», – розповів Руслан Ільницький.

Він додав, що після колективної вакцинації очікував, що мешканці Моршина взагалі не хворітимуть на коронавірус, але так не сталося. Втім, Ільницький переконаний, що експеримент все одно можна вважати дуже успішним.

«Експеримент вдався з різних підходів, оскільки госпіталізованих нема. І якщо говорити про економічний чинник, бо це також була наша мотивація, коли зверталися в МОЗ, то все літо і зараз в нас є відпочивальники, санаторії працюють на повну потужність. За вимогами, що є в Україні, всі працівники санаторіїв вакциновані на 90-100%, тому цей експеримент нам суттєво допоміг вийти з економічно-пандемійної кризи. В нас було виконання бюджету у квітні 50%, тепер 86-87%», – додав Руслан Ільницький. 

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я назвало умови отримання довідки про протипоказання до вакцинації від коронавірусу. Серцево-судинні хвороби та випадки знепритомнення людини протипоказаннями не вважаються. Отримати таку довідку можна у сімейного лікаря.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах