Чим вакцинувати: в Україні дозволили щеплювати від коронавірусу дітей

У Міністерстві охорони здоров'я дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей. Фото: dailysceptic.org

У Міністерстві охорони здоров'я дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей. Фото: dailysceptic.org

Події
27 жовтня 2021 16:23

У Міністерстві охорони здоров'я дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей віком від 12 років. Таке рішення ухвалили через стрімке зростання захворюваності на Covid-19 серед дітей і доведеними даними, щодо безпечності щеплення. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Міністерство рекомендує вакцинувати всіх дітей, яким вже виповнилося 12 років, препаратом від компанії Pfizer. Щеплення можна робити незалежно від групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку, та з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації, пише zaxid.net.

Фахівці запевняють, що вакцина Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років безпечна та ефективна. Водночас, щеплення протипоказане у випадку серйозної алергічної реакції на один із компонентів вакцини.

Дітям, які перенесли міокардит або перикардит, після першого щеплення рекомендують відкласти введення другої дози до отримання додаткових даних. Натомість тим, у кого в анамнезі був міокардит, не пов’язаний із вакцинацією проти Covid-19, і вони не перебувають під наглядом кардіолога, вакцинуватися дозволено.

Не проводити вакцинацію також рекомендують тим дітям, які перенесли дитячий мультисистемний запальний синдром.

Станом на 26 жовтня, першою дозою від ковіду щепили 13,5 тисяч українських дітей віком 12-17 років. Щеплення двома дозами отримали 9 тисяч дітей.

Нагадаємо, у курортному місті Моршин, що на Львівщині, де навесні МОЗ провело експеримент із колективної вакцинації від коронавірусу, у лікарні немає жодного хворого на Covid-19. Загалом у Моршині двома дозами вакцинували 74% дорослого населення. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах